Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból
Főoldal Látható támogatás a Magyar Vöröskeresztnek!
Látható támogatás a Magyar Vöröskeresztnek!

Látható támogatás a Magyar Vöröskeresztnek!

2022. szept. 5.

Büszkén állíthatjuk, hogy cégünk immáron több éve együttműködik a Magyar Vöröskereszt szervezetével. Küldetésünknek tekintjük, hogy a magyar rászoruló családoknak bármely formában segíteni tudjunk. A termékek megvásárlásával Te is tehetsz egy jó ügyért és a Magyar Vöröskereszt munkáját támogathatod, ezáltal pedig sok családhoz eljuthat a Te segítséged is!

A Magyar Vöröskereszt tevékenységi köre rendkívül kiterjedt; a szociális segítségnyújtás mellett, a véradásszervezéstől kezdve a katasztrófa-készenléten és válaszadáson keresztül, az elsősegélynyújtás oktatásáig és népszerűsítéséig számos más aktivitást is magában foglal. Az azonban talán nem annyira köztudott, hogy az adományok nem csoportosíthatók át, azokat csak arra lehet felhasználni, amire kapták. Így aztán az olyan kevésbé ismert tevékenységek, mint például a keresőszolgálat, nem jutnak elegendő pénzhez, és a szervezet működésének korszerűsítéséhez is szükség van szabadon felhasználható forrásra. Ezért a Magyar Vöröskereszt úgy döntött, hogy kialakít egy – a karitatív szektorban újszerűnek számító – kereskedelmi modellt, amellyel olyan bevételhez jut, amit szabadon és kalkulálhatóan használhat fel a munkájához. A sajátmárkás termékek forgalmazásával egyben társadalmi tudatformáló szerepet is vállalt, amivel a jótékonyságot egy egyszerű vásárlói döntéssel tette megvalósíthatóvá.

Az új kereskedelmi modell alapján népszerű és keresett termékek árusításába kezdtek. Saját hálózatot nem hoztak létre, hanem ismert gyártó, forgalmazó és kereskedelmi partnerekkel működtek együtt üzleti alapon.  A termékek az EMOS gyártásában kerülnek forgalomba, a vásárlók LED-es zseblámpák és világítós kulcstartók között válogathatnak több színben is.

A sajátmárkás termékek egyedülálló kezdeményezésnek számítanak a hazai humanitárius szervezetek között, az elmúlt 6 évben pedig kiemelkedő eredményt hoztak a szervezet számára.