Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból

EMOS METEOROLÓGIAI ÁLLOMÁS E5080

Cikkszám E5080
Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Raktáron
2024. ápr. 17. Nálad
15 291 Ft
10% kedvezmény
Írja be a kódot a kosárba: METEO
16 990 Ft

Javasolt termékek

4 941 Ft a kóddal: METEO
5 490
Ft
Raktáron
1 100
Ft
Raktáron
1 888
Ft
Raktáron
2 390
Ft
Raktáron
530
Ft
Raktáron
Leírás

Bővített leírás

Hogyan áll az időjárás-előrejelzés? Stílusosan és világosan

Az ablak mellett lógó kis fali hőmérők már a múlté! A modern időjárás-állomások nem csak az aktuális hőmérsékletet jelzik, hanem ennél sokkal többet is tudnak. Az E5080 Home Wireless Weather Station készüléknek köszönhetően nem kell reggel, munkába indulás előtt megnéznie az égboltot, és próbálnia kitalálni, milyen lesz az időjárás a nap folyamán. Csak egy pillantás a kijelzőre, és máris tudni fogja! Az összes alapváltozó mérése (hőmérséklet, páratartalom, nyomás). Az időjárás-állomás -40 °C és +70 °C közötti külső hőmérsékletet és -10 °C és +50 °C közötti belső hőmérsékletet mér, mindkettő 0,1 °C felbontással. Jöjjön el és nézze meg, mit tud még az otthoni vezeték nélküli állomás.

Tökéletes áttekintés az időjárásról bárhol, bármikor

Hol működik a legjobban egy vezeték nélküli időjárásállomás? Természetesen a legjobb hely az időjárás-állomás elhelyezésére az, ahol jól látható helyen van, különösen mielőtt elhagyja a házat. Ezért praktikus a falra akasztani, például a bejárati ajtó mellé. Az időjárás-állomás hasonlóképpen elhelyezhető egy asztalon, például a TV mellett vagy a konyhában egy polcon. Az időjárás-állomás kényelmesen elhelyezhető az éjjeliszekrényen is, ahol használhatja egyéb funkcióit, mint például ébresztőóra, naptár stb.


A széles látószög a Kényelem nézet funkcióval biztosítja, hogy szinte bárhonnan áttekintheti az aktuális hőmérsékletet és egyéb hasznos értékeket.

Egy időjárásállomás, amelyre öröm ránézni

Az elegáns dizájn és a nagy, könnyen leolvasható kijelző már első látásra meggyőzi Önt. A vezeték nélküli időjárás-állomás bármilyen térben elfér, és nem kell attól tartania, hogy zavaró tényező lesz. Éppen ellenkezőleg! A pontos kialakítás és a háttérvilágítású LCD kijelző új szintre emeli ezt a modellt, és nemcsak egy praktikus segítő, hanem egy érdekes kiegészítő is.

Az időjárás-előrejelzés az Ön keze ügyében

A modern időjárás-állomások már funkcióik részeként időjárás-előrejelzést is kínálnak, és ez alól az E5080 sem kivétel. A vezeték nélküli otthoni állomás néhány órán belüli időjárás-előrejelzést kínál. Az időjárásállomás hőmérséklet- és relatív páratartalom trendjelzőt is tartalmaz.

Az időjárásállomás tartalmaz egy kültéri érzékelőt, amely akár 50 méter távolságra is elhelyezhető. De ez még nem minden! Szükség esetén 3 érzékelőt is csatlakoztathat az időjárás-állomáshoz, így áttekintheti a hőmérsékletet az egész ingatlanon, de a pincében, garázsban stb. is. A nedvesség kétségtelenül hasznos információ, a kültéri páratartalom 20% és 95% RH között mérhető 1%-os felbontással, a beltéri páratartalom pedig 1% és 99% RH között. A Barométer ezután a légköri nyomásról nyújt információt.

Még több hasznos funkció

Mit kínál még az E5080 vezeték nélküli otthoni időjárásmérő állomás? Találsz például egy ébresztőórát, amelyet nagyon könnyű bekapcsolni. Van egy időzóna- és dátumbeállítás lehetőség is.

Az DCF funkció (automatikus időbeállítás) szintén nagyon hasznos. A DFC jelvezérlésnek köszönhetően az óra a mindig pontos időt mutatja, nincs szükség további beállításra, még nyári vagy téli időszámításra váltáskor sem.

Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám E5080
Termékszám 2606169000
EAN 8592920104125
AC (hálózati) adapter nem
lehetséges kiegészítő érzékelő használata 3 (E05018)
az érzékelő hatótávolsága akár 30 m
barométer igen
képernyőméret 105 × 105 mm
kivetítés nem
falra függesztés lehetősége igen
vezetékes szonda az érzékelőhöz igen
külső hőmérséklet -40 °C és +70 °C, felbontás 0,1 °C
külső páratartalom 20 % és 95 % RH, felbontás 1 %
időjárás-előrejelzés igen
órák DCF (rádióvezérelt óra)
min. és max. hőmérséklet igen
folyamatos háttérvilágítás nem
holdfázisok nem
dátum igen
nyomás tendencia igen
hőmérő típusa vezeték nélküli
az állomás tápellátása 3× 1,5 V AA (nem tartozék)
naptár igen
belső hőmérséklet -10 °C és +50 °C, felbontás 0,1 °C
csapadékmérő nem
hőmérséklet tendencia igen
LED háttérvilágítás igen
tengerszint feletti magasság beállítása igen
színes kijelző (black mask) háttérvilágítású nem
12/24 időformátum igen
az érzékelő tápellátása 2× 1,5 V AAA (nem tartozék)
ébresztőóra igen, 2×
belső páratartalom 1 % a 99 % RV, felbontás 1 %
szélsebességmérő nem
hőmérséklet figyelmeztetés nem
időzónák igen
termék meteorológiai állomás
elektronikus felületi háttérvilágítás igen
szundi igen
opció a hőmérséklet mértékegység beállítására: °C/°F °C/°F
jelátviteli frekvencia 433 MHz
a főegység méretei 27 × 130 × 130 mm
érzékelő méretei 21 × 60 × 100 mm
értékesítési csomagolás 1 db, kis doboz
Termék értékelése

Termék értékelése

A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok
GYIK – gyakori kérdések

GYIK – gyakori kérdések

Igen, ez a telepítés lehetséges.

Az állomás csak akkor ad hangjelzést, ha az elemek be vannak helyezve.

Egyőződjön meg arról, hogy az elemek szilárdan be vannak-e helyezve.

Azt is javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy az érzékelőt a megfelelő csatornához párosította-e (1-es számú érzékelő az 1-es csatornához)

A termék visszaküldését javasoljuk.

A termék visszaküldését javasoljuk.

A hőmérséklet-érzékelőhöz vezető vezeték 1 m hosszú.

A készülék méri a beltéri hőmérsékletet és páratartalmat (INDOOR mező), a kültéri hőmérsékletet és páratartalmat (OUTDOOR mező). Legfeljebb 3 kültéri érzékelő csatlakoztatható.

Próbálja meg kicserélni az elemeket ( csak alkáli), visszaállítani a készüléket, újra párosítani, esetleg egy másik szobában ( a párosítás 3 percen belül automatikusan megtörténik). Úgy véljük, hogy egy másik érzékelőt is így vettünk fel. A hőmérő vagy az érzékelő távolsága a zavaró forrásoktól, például számítógép-monitoroktól vagy televízióktól legalább 2 méter legyen. Ellenőrizze, hogy a hőmérő vagy az érzékelő ne legyen fémtárgyak közelében.

A HH üzenet a maximális tartományon kívüli hőmérsékletmérést jelzi. Az LL vagy LO üzenet a legalacsonyabb tartományon kívül van - ez a külső érzékelő sérülése lehet. Ha ez a jelenség az elemek cseréje után is fennáll, ajánlott panaszt tenni.

Minden időjárásmérő állomás/termométer esetében sajnos mindig van némi különbség a hőmérséklet és a páratartalom mérésének pontosságában. Ha 100%-os pontosságú készüléket szeretne, ajánlom a kalibrált hőmérőt + 2 évente szakszerű kalibrálást.

A KALIST kalibrálással foglalkozó céggel való kapcsolatfelvételt javasoljuk. 

Megfelelően kalibráljon. 

Az érzékelők általában IP44-es védettséggel rendelkeznek, ami a fröccsenő víz (eső) ellen véd. Mindig jobb azonban, ha az érzékelőt valamilyen előtetővel fedjük le.
1. Használjon megfelelő elemeket (alkáli), ellenőrizze a polaritást, / 2. A gomb és a vevőegység közötti akadályok (vas és beton jelentősen lerövidítik a távolságot / 3. Az érzékelőt ne helyezze fémszerkezetekre (ablakpárkány) / 4. Javasoljuk, hogy alaposan olvassa el az útmutatót és kövesse azt.
Ha a műszer csak elemmel működik, a kijelző egy idő után kiürül (nem láthatóak az adatok, meg kell nyomni a SNOOZE/LIGHT gombot), vagy a kijelző annál kevésbé lesz olvasható, minél alacsonyabb az elem feszültségszintje. Továbbá az állandó háttérvilágítás üzemmód nem aktiválható. Hálózati áramellátás esetén a kijelző háttérvilágítása automatikusan állandóra áll be. A SNOOZE/LIGHT gomb ismételt megnyomásával 4 háttérvilágítási mód állítható be (kikapcsolva-maximum szint-közepes szint-alacsony szint). A behelyezett elemek csak a mért vagy beállított adatok biztonsági mentésére szolgálnak. Ha az akkumulátorok nincsenek behelyezve, és a hálózati áramellátás megszakad, minden adat elveszik.

Az idő beállítása a DCF használatával a kézikönyvben van leírva. Ha a kezdeti telepítés során nem fogadja a DCF-jelet, próbálja meg megváltoztatni a DCF-jelet fogadó érzékelő helyét. Mivel a DCF-jel átvitelét befolyásolhatja az aktuális időjárás, javaslom, hogy az időt kézzel állítsa be, és az óra a DCF vételekor a pontos időre álljon be. A DCF-jel a legerősebb az "adásszünet" idején, azaz éjjel 2 és 3 óra között. A DCF adó Németországban van, így megpróbálhatja nyugati irányba állítani.
Az állomást megpróbálhatja minél közelebb helyezni az ablakhoz.
De ha sűrűn beépített területen lakik, ahol más elektromos készülékek zavarják, akkor sajnos előfordulhat, hogy egyáltalán nem fogja a DCF jelet.

Miért nem?
A DCF-vétel automatikusan aktiválódik. Kézzel nem lehet aktiválni vagy deaktiválni.
Az északi oldalon, a közvetlen napfénytől védve.
Igen, megteheti. Javasoljuk, hogy az időjárás-állomásokat az állandó háttérvilágítás=YES paraméterrel szűrje.

Az alábbiak: 

E5018

E5059

E8835

Igen, megteheti. Egyes termékek felakaszthatók, mások felállíthatók. Javasoljuk, hogy szűrje ezeket a - falra akasztás=YES paraméterrel.
A nyomás csökkenését vagy növekedését a magassági beállítás során valószínűleg az állomás algoritmusa és annak kezdeti terhelése okozta. A legpontosabb nyomásméréshez 24 órán át tartó állandósult állapotra van szükség.

Nem áll rendelkezésünkre GSM termék. Ha tudna wifi-kapcsolatot biztosítani, akkor az E5059 termék is használható.
A kimenet az alkalmazás segítségével a mobiltelefonra megy. Az alkalmazásból e-mailben is exportálható.

A légköri nyomás alapján.

Az attól függ, hogy hol található az érzékelő. Ha kültéren helyezik el, akkor csak a külső hőmérsékletet érzékeli. A beltéri hőmérsékletet maga az időjárás-állomás érzékeli.

Nem látható, mert NOV-t mutat, lásd a kézikönyvet.

Az ábrázolás azt jelenti, hogy a körvonal nem látható az időjárásállomáson, így a holdfázis eltűntnek tűnik.


A legtöbb érzékelőnél a tömítést nem használják, úgy tervezték, hogy ne legyen rá szükség. Ez egy horony formájában történik, amelybe a tömítésgátló illeszkedik.

Az érzékelőt ideális esetben az ablakpárkány alatt, egy előtető alatt kell elhelyezni a közvetlen eső vagy hóesés elkerülése érdekében.

Ha a különbség több mint 2 °C, akkor 14 napon belül reklamálhatja vagy visszaküldheti, ha a bolton keresztül vásárolja.
De minden meteorológiai állomás pontossága ±2 °C vagy annál nagyobb.
Ha 100%-os pontosságot szeretne, akkor minden érzékelőt és állomást rendszeresen kalibrálnia kell (fizetős szolgáltatás). Ebben az esetben javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a KALIST kalibrálással foglalkozó céggel. 

Az időjárás-állomásaink sajnos nem képesek jelzést adni a páratartalomról.

A készülék befelé és kifelé is használható. Ha az egész érzékelőt kint helyezi el, akkor a külső hőmérsékletet és páratartalmat méri. Ha az érzékelőt a szobában hagyja, és az ablakon keresztül kifelé vezet egy vezetéket, akkor a külső hőmérsékletet, de a belső páratartalmat fogja mérni.
A vezeték egy hőmérsékletmérő szonda, ha elvágja vagy más módon károsítja, akkor nem fog többé hőmérsékletet mérni.