Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból

EMOS METEOROLÓGIAI ÁLLOMÁS E5111

Cikkszám E5111
Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Raktáron
2024. jún. 17. Nálad
25 990 Ft

Javasolt termékek

5 490
Ft
Raktáron
5 590
Ft
Raktáron
530
Ft
Raktáron
1 888
Ft
Raktáron
2 390
Ft
Raktáron
Leírás

Bővített leírás

Figyelje az időjárás-előrejelzést

Milyen lesz ma az időjárás? Ez a kérdés mindenkit foglalkoztat, amikor reggel felöltözik. Ha nem szeretné naphosszat keresgélni vagy figyelni az előrejelzéseket, amelyek megbízhatósága erősen változó, akkor az E5111 otthoni vezeték nélküli időjárás-állomás nem kerülheti el a figyelmét. Az otthoni időjárás-állomás természetesen az összes alapvető változót méri: hőmérséklet, páratartalom, nyomás. Az okoseszköz azonban számos funkciójának köszönhetően még több kérdésre ad választ!

Mindig helyes idő

A DCF (automatikus időbeállítás) funkció biztosítja, hogy az időjárás-állomás mindig a helyes időt mutassa. Ezt nem kell beállítani még a nyári időszámítás/téli időszámítás váltásakor sem. Gondoljon csak az összes órára és készülékre, amelyeket újra és újra be kell állítania, amikor az idő változik... Az időjárás-állomás lehetővé teszi a helyes időzóna beállítását is.

Praktikus és stílusos egyben

Az elegáns dizájn és a nagy, könnyen leolvasható kijelző kombinációja teszi ezt az időjárás-állomást kihagyhatatlanná. Minden térben elfér, nemcsak otthon, hanem az irodában stb. is.

Az úgynevezett komfort nézetnek, azaz a széles látószögnek köszönhetően minden oldalról jobban láthatja az összes leolvasott értéket és adatot. A vezeték nélküli állomás ideális elhelyezését a falra akasztható vagy íróasztalra állítható opció biztosítja. Ez számos helyet kínál az időjárás-állomás telepítéséhez és az összes funkciójának legjobb kihasználásához.

Az aktuális időjárás és megbízható előrejelzés

A meteorológiai állomás 0,1 °C felbontással méri a kültéri hőmérsékletet -40 °C és +70 °C között, a beltéri hőmérsékletet pedig -10 °C és +50 °C között ugyanilyen felbontással. További megjelenített értékek a 20% és 95% RH között mért kültéri páratartalom és az 1% és 99% RH között mért beltéri páratartalom.

A szükséges értékeket egy érzékelő szolgáltatja, amelynek hatótávolsága legfeljebb 50 méter. Összesen legfeljebb 3 érzékelő használható. Így áttekintheti a hőmérsékletet a különböző helyeken, például a pincében, a télikertben, a padláson stb. Van egy barométer is, amely a légnyomásról szolgáltat adatokat.

Fontosabb azonban az időjárás-előrejelzés a következő órák hőmérsékletének és légnyomásának trendjével.

Még fontosabb azonban a időjárás-előrejelzés a következő néhány órára vonatkozó trenddel.

Egyetlen pillantás, sok információ

Az időjárás-állomás a készülék tetején található ébresztőórának köszönhetően nélkülözhetetlen asszisztensévé válik, amelyet nagyon egyszerűen kapcsolhat. És ez még nem minden!

Hány óra van? Mi a dátum? Ismét csak egy pillantás a kijelzőre, és máris világos lesz. Láthatja a holdfázisra vonatkozó információkat, az aktuális dátumot, és van egy gyakorlati naptár is. Mindent látni fog a LED háttérvilágítású kijelzőn.

Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám E5111
Termékszám 2606170000
EAN 8592920104101
AC (hálózati) adapter igen, 5 V DC/600 mA (tartozék)
lehetséges kiegészítő érzékelő használata 3 (E05018)
az érzékelő hatótávolsága akár 50 m
barométer igen
képernyőméret 164 × 90 mm
kivetítés nem
falra függesztés lehetősége igen
vezetékes szonda az érzékelőhöz 0,95 m
külső hőmérséklet -40 °C és +70 °C, felbontás 0,1 °C
külső páratartalom 20 % és 95 % RH, felbontás 1 %
időjárás-előrejelzés igen
órák DCF (rádióvezérelt óra)
min. és max. hőmérséklet igen
folyamatos háttérvilágítás igen
holdfázisok igen
dátum igen
nyomás tendencia igen
hőmérő típusa vezeték nélküli
az állomás tápellátása 3× 1,5 V AAA (nem tartozék)
naptár igen
belső hőmérséklet -10 °C és +50 °C, felbontás 0,1 °C
csapadékmérő nem
hőmérséklet tendencia igen
LED háttérvilágítás igen
tengerszint feletti magasság beállítása nem
színes kijelző (black mask) háttérvilágítású igen
12/24 időformátum igen
az érzékelő tápellátása 2× 1,5 V AAA (nem tartozék)
ébresztőóra igen, 2×
belső páratartalom 1 % a 99 % RV, felbontás 1 %
szélsebességmérő nem
hőmérséklet figyelmeztetés nem
időzónák igen
termék meteorológiai állomás
elektronikus felületi háttérvilágítás igen
szundi igen
opció a hőmérséklet mértékegység beállítására: °C/°F °C/°F
jelátviteli frekvencia 433 MHz
a főegység méretei 26 × 197 × 125 mm
érzékelő méretei 21 × 60 × 100 mm
értékesítési csomagolás 1 db, kis doboz
Termék értékelése

Termék értékelése

A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok
GYIK – gyakori kérdések

GYIK – gyakori kérdések

A FEL gomb ismételt megnyomásával megjelenik a maximális (MAX ikon) és a minimális (MIN ikon) hőmérséklet- és páratartalom-érték. A mért értékek memóriájának kézi törléséhez nyomja meg hosszan a FEL gombot. A memória minden nap 00:00 órakor automatikusan törlődik.

Nyomja meg a "CH" gombot az összes csatlakoztatott érzékelő adatainak egymás utáni megjelenítéséhez. 

Az érzékelő a vezetékszondán elhelyezett termisztort tartalmaz, így kültérre is felszerelhető. Csak vegye figyelembe, hogy ha az érzékelő a szobában van, akkor a páratartalmat is a szobában lévő érzékelő fogja mérni.

Ez a termék nem képes az érzékelők elforgatására.

Próbálja meg kicserélni az elemeket ( csak alkáli), visszaállítani a készüléket, újra párosítani, esetleg egy másik szobában ( a párosítás 3 percen belül automatikusan megtörténik). Úgy véljük, hogy egy másik érzékelőt is így vettünk fel. A hőmérő vagy az érzékelő távolsága a zavaró forrásoktól, például számítógép-monitoroktól vagy televízióktól legalább 2 méter legyen. Ellenőrizze, hogy a hőmérő vagy az érzékelő ne legyen fémtárgyak közelében.

A HH üzenet a maximális tartományon kívüli hőmérsékletmérést jelzi. Az LL vagy LO üzenet a legalacsonyabb tartományon kívül van - ez a külső érzékelő sérülése lehet. Ha ez a jelenség az elemek cseréje után is fennáll, ajánlott panaszt tenni.

Minden időjárásmérő állomás/termométer esetében sajnos mindig van némi különbség a hőmérséklet és a páratartalom mérésének pontosságában. Ha 100%-os pontosságú készüléket szeretne, ajánlom a kalibrált hőmérőt + 2 évente szakszerű kalibrálást.

A KALIST kalibrálással foglalkozó céggel való kapcsolatfelvételt javasoljuk. 

Megfelelően kalibráljon. 

Az érzékelők általában IP44-es védettséggel rendelkeznek, ami a fröccsenő víz (eső) ellen véd. Mindig jobb azonban, ha az érzékelőt valamilyen előtetővel fedjük le.
1. Használjon megfelelő elemeket (alkáli), ellenőrizze a polaritást, / 2. A gomb és a vevőegység közötti akadályok (vas és beton jelentősen lerövidítik a távolságot / 3. Az érzékelőt ne helyezze fémszerkezetekre (ablakpárkány) / 4. Javasoljuk, hogy alaposan olvassa el az útmutatót és kövesse azt.
Ha a műszer csak elemmel működik, a kijelző egy idő után kiürül (nem láthatóak az adatok, meg kell nyomni a SNOOZE/LIGHT gombot), vagy a kijelző annál kevésbé lesz olvasható, minél alacsonyabb az elem feszültségszintje. Továbbá az állandó háttérvilágítás üzemmód nem aktiválható. Hálózati áramellátás esetén a kijelző háttérvilágítása automatikusan állandóra áll be. A SNOOZE/LIGHT gomb ismételt megnyomásával 4 háttérvilágítási mód állítható be (kikapcsolva-maximum szint-közepes szint-alacsony szint). A behelyezett elemek csak a mért vagy beállított adatok biztonsági mentésére szolgálnak. Ha az akkumulátorok nincsenek behelyezve, és a hálózati áramellátás megszakad, minden adat elveszik.

Az idő beállítása a DCF használatával a kézikönyvben van leírva. Ha a kezdeti telepítés során nem fogadja a DCF-jelet, próbálja meg megváltoztatni a DCF-jelet fogadó érzékelő helyét. Mivel a DCF-jel átvitelét befolyásolhatja az aktuális időjárás, javaslom, hogy az időt kézzel állítsa be, és az óra a DCF vételekor a pontos időre álljon be. A DCF-jel a legerősebb az "adásszünet" idején, azaz éjjel 2 és 3 óra között. A DCF adó Németországban van, így megpróbálhatja nyugati irányba állítani.
Az állomást megpróbálhatja minél közelebb helyezni az ablakhoz.
De ha sűrűn beépített területen lakik, ahol más elektromos készülékek zavarják, akkor sajnos előfordulhat, hogy egyáltalán nem fogja a DCF jelet.

Miért nem?
A DCF-vétel automatikusan aktiválódik. Kézzel nem lehet aktiválni vagy deaktiválni.
Az északi oldalon, a közvetlen napfénytől védve.
Igen, megteheti. Javasoljuk, hogy az időjárás-állomásokat az állandó háttérvilágítás=YES paraméterrel szűrje.

Az alábbiak: 

E5018

E5059

E8835

Igen, megteheti. Egyes termékek felakaszthatók, mások felállíthatók. Javasoljuk, hogy szűrje ezeket a - falra akasztás=YES paraméterrel.
A nyomás csökkenését vagy növekedését a magassági beállítás során valószínűleg az állomás algoritmusa és annak kezdeti terhelése okozta. A legpontosabb nyomásméréshez 24 órán át tartó állandósult állapotra van szükség.

Nem áll rendelkezésünkre GSM termék. Ha tudna wifi-kapcsolatot biztosítani, akkor az E5059 termék is használható.
A kimenet az alkalmazás segítségével a mobiltelefonra megy. Az alkalmazásból e-mailben is exportálható.

A légköri nyomás alapján.

Az attól függ, hogy hol található az érzékelő. Ha kültéren helyezik el, akkor csak a külső hőmérsékletet érzékeli. A beltéri hőmérsékletet maga az időjárás-állomás érzékeli.

Nem látható, mert NOV-t mutat, lásd a kézikönyvet.

Az ábrázolás azt jelenti, hogy a körvonal nem látható az időjárásállomáson, így a holdfázis eltűntnek tűnik.


A legtöbb érzékelőnél a tömítést nem használják, úgy tervezték, hogy ne legyen rá szükség. Ez egy horony formájában történik, amelybe a tömítésgátló illeszkedik.

Az érzékelőt ideális esetben az ablakpárkány alatt, egy előtető alatt kell elhelyezni a közvetlen eső vagy hóesés elkerülése érdekében.

Ha a különbség több mint 2 °C, akkor 14 napon belül reklamálhatja vagy visszaküldheti, ha a bolton keresztül vásárolja.
De minden meteorológiai állomás pontossága ±2 °C vagy annál nagyobb.
Ha 100%-os pontosságot szeretne, akkor minden érzékelőt és állomást rendszeresen kalibrálnia kell (fizetős szolgáltatás). Ebben az esetben javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a KALIST kalibrálással foglalkozó céggel. 

Az időjárás-állomásaink sajnos nem képesek jelzést adni a páratartalomról.

A készülék befelé és kifelé is használható. Ha az egész érzékelőt kint helyezi el, akkor a külső hőmérsékletet és páratartalmat méri. Ha az érzékelőt a szobában hagyja, és az ablakon keresztül kifelé vezet egy vezetéket, akkor a külső hőmérsékletet, de a belső páratartalmat fogja mérni.
A vezeték egy hőmérsékletmérő szonda, ha elvágja vagy más módon károsítja, akkor nem fog többé hőmérsékletet mérni.