Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból

EMOS Meteorológiai állomás E6016

Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Raktáron
2024. ápr. 24. Nálad
35 991 Ft
10% kedvezmény
Írja be a kódot a kosárba: METEO
39 990 Ft

Javasolt termékek

1 100
Ft
Raktáron
4 041 Ft a kóddal: METEO
4 490
Ft
Raktáron
12 141 Ft a kóddal: METEO
13 490
Ft
Raktáron
1 888
Ft
Raktáron
2 390
Ft
Raktáron
530
Ft
Raktáron
Leírás

Bővített leírás

E6016 PROFI vezeték nélküli időjárás-állomás

Érdekli az aktuális beltéri és kültéri hőmérséklet? Kirándulni készül és szeretné tudni, hogy sütni fog-e a nap, vagy esni fog? Érdekli a páratartalom, a szélsebesség, esetleg a Hold aktuális fázisa? Most már nem kell a tévé bizonytalan időjárás-előrejelzéseire támaszkodni, mert otthonunk kényelméből is mindent gyorsan megtudhatunk a professzionális EMOS vezeték nélküli időjárás-állomásnak köszönhetően. Az időjárás-állomás a 168 x 93 mm méretű LED-es háttérvilágítású kijelzőjén még több mindent tud megjeleníteni, mint az aktuális hőmérséklet, páratartalom, légnyomás vagy időjárás-előrejelzés. Megmutatjuk, miért érdemes otthonra beszerezni.

Mennyi az idő pontosan? Erre a kérdésre is válaszol a DCF rádiójellel vezérelt időjárás-állomás. Megbízhatóan segít abban, hogy mindenhova percre pontosan odaérjünk és külön öröm, hogy a téli és nyári időszámítás közötti átállítást is önállóan elvégzi. És ha már az időnél tartunk, az időjárás-állomás egyik funkciója az ébresztőóra ismételt riasztással. Az időjárás-állomáson beállítható az időzóna, a dátum és rendelkezik egy praktikus naptárral.

Vezeték nélküli csapadék- és szélérzékelő

A tartozékként biztosított vezeték nélküli csapadék- és szélérzékelő segít 100%-os ellenőrzésünk alatt tartani az időjárást. Ennek a praktikus segédnek köszönhetően a kijelzőn figyelemmel kísérhetjük a szélsebesség értékét és a teljes csapadékmennyiséget.

Áttekinthető aktuális időjárás

Amint azt már előbb említettük, a készülék a kültéri hőmérsékletet -30 °C és +60 °C közötti tartományban 0,1 °C pontossággal, a beltéri hőmérsékletet -10 °C és +50 °C között 0,1 °C pontossággal méri. Természetesen a hőmérséklet mértékegysége állítható °C és °F között. Az áttekinthető, színes kijelző 1% és 99% közötti tartományban, 1 % pontossággal mutatja a kültéri és a beltéri relatív páratartalmat.

Előre jelez és emlékszik

Az EMOS professzionális időjárás-állomás azonban nem csupán az aktuális időjárást mutatja, hanem nagy előnye a következő néhány óra időjárás-előrejelzése, ahogy az is, hogy rögzíti a fontosabb adatokat, például a hőmérsékleti szélső értékeket. Az időjárás-állomáson megjeleníthetőek a hőmérsékleti és relatív páratartalom trendek, további előnye pedig a hőmérsékleti figyelmeztetés funkció, amelynek köszönhetően előre felkészülhetünk a rossz időre. És ez még nem minden: az időjárás-állomás szerves része a barométer, amely áttekintést nyújt a légnyomásról.

Akár 3 érzékelő csatlakoztatható akár 100 méter hatótávolsággal

Az időjárás-állomás tartozéka egy kültéri érzékelő, amellyel akár 100 méter távolságról is képes kommunikálni. És ami rendkívül hasznos, az az, hogy akár 3 érzékelő is csatlakoztatható az időjárás-állomáshoz, hogy tökéletes áttekintést kaphassunk az időjárásról az egész kertünkben. Az érzékelők tápellátását négy 1,5 V-os AA elem, az állomásét pedig elsősorban egy hálózati adapter biztosítja (ebbe azonban tehetünk három 1,5 V-os AAA elemet, hogy biztosítsuk a mért értékek megőrzését áramszünet esetén is). Az elemek nem képezik a csomag részét.

VA érintőkijelző

A professzionális időjárás-állomás kétségtelen előnyei közé tartozik a nagy betekintési szöget biztosító csúcskategóriás VA érintőkijelző is.

Ultra vékony kivitelű állomás

Az időjárás-állomás tervezése során nem csak a praktikum volt a cél, hanem az is, hogy bármilyen lakásnak a díszévé válhasson. És mi sem bizonyítja jobban, hogy sikerült elérni a kitűzött célt, mint elegáns megjelenése, amelyet a fő állomás ultra vékony kivitelének köszönhet. Az időjárás-állomást támasztója révén elhelyezhetjük egy polcon, vagy asztalon, vagy akár egyszerűen a falra is akaszthatjuk.

Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám E6016
Termékszám 2606164000
EAN 8592920081235
AC (hálózati) adapter igen, 5 V DC/300 mA (tartozék)
lehetséges kiegészítő érzékelő használata 3 (E06018), 1 (E06016)
az érzékelő hatótávolsága akár 100 m
barométer igen
képernyőméret 168 × 93 mm
kivetítés nem
falra függesztés lehetősége igen
vezetékes szonda az érzékelőhöz nem
külső hőmérséklet -30 °C és +60 °C, felbontás 0,1 °C
külső páratartalom 1 % a 99 % RV, felbontás 1 %
időjárás-előrejelzés igen
órák DCF (rádióvezérelt óra)
min. és max. hőmérséklet igen
folyamatos háttérvilágítás igen
holdfázisok igen
dátum igen
nyomás tendencia igen
hőmérő típusa vezeték nélküli
az állomás tápellátása 3× 1,5 V AAA (nem tartozék)
naptár igen
belső hőmérséklet -10 °C és +50 °C, felbontás 0,1 °C
csapadékmérő igen
hőmérséklet tendencia igen
LED háttérvilágítás igen
tengerszint feletti magasság beállítása igen
színes kijelző (black mask) háttérvilágítású nem
12/24 időformátum igen
az érzékelő tápellátása 4× 1,5 V AA (nem tartozék)
ébresztőóra igen, 2×
belső páratartalom 1 % a 99 % RV, felbontás 1 %
szélsebességmérő igen
hőmérséklet figyelmeztetés igen
időzónák igen
termék meteorológiai állomás
elektronikus felületi háttérvilágítás igen
szundi igen
opció a hőmérséklet mértékegység beállítására: °C/°F °C/°F
jelátviteli frekvencia 433 MHz
a főegység méretei 17 × 192 × 127 mm
érzékelő méretei 250 × 160 × 100 mm
értékesítési csomagolás 1 db, kis doboz
Termék értékelése

Termék értékelése (100%)
1 értékelés

  • 100%
    sipos andrás
    Megrendelt 2023. nov. 29.
    A beállítási lehetőségek lehetnének jobban leírva a manuálban, de nem agysebészet. Teszi a dolgát, jó cucc
A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok
GYIK – gyakori kérdések

GYIK – gyakori kérdések

Az anenométer csak az 1-es csatorna alatt működik. A 2. és 3. csatornát csak a külső hőmérsékletre és páratartalomra vonatkozó információkra használják. Kérjük, ellenőrizze a helyes párosítást.

Zöld szöveg a fordításban: a háromszöggel ellátott nyíl az aktuális szélirányt jelzi.
Piros szöveg: a háromszög nélküli nyíl a kiegészítő telepítésnél használt, az első indításkor a szélirányt jelezte.

Megjelöli a szél irányát.

A szélerőmérő és a hőmérséklet-érzékelő műanyag.
E6016 - színes kijelző, külön csapadékérzékelő és anemométer, akár 3 hőmérséklet- és páratartalom-érzékelő is csatlakoztatható, nem támogatja a mobilalkalmazást.

A hőmérséklet- és nyomásérzékelő a légcsavarban található. A csereérzékelő kiválasztható E06016.

Az érzékelő helye:

- Helyezze az összes egységet egymás mellé. Az időjárás-állomás 3 percen belül automatikusan beméri az érzékelők jelét. Ha nem talál jelet az érzékelőktől, nyomja meg a hosszú gombot az időjárás-állomáson a keresés megismétléséhez, és nyomja meg a TX gombot az érzékelőn.

- A helyes mérés érdekében a hőmérséklet/páratartalom/fényérzékelőt és a csapadékérzékelőt a felszín felett magasabban (min. 1,5 m), vízszintes felületen, épületektől és szerkezetektől távol kell elhelyezni. Mindkét érzékelőt szilárdan össze kell csavarozni a sérülések elkerülése érdekében. Először csavarozza a szerelőlemezt egy sík felületre, majd csavarja a szerelőrudat a szerelőlemezbe, amelyre a hőmérséklet/páratartalom/fényérzékelőt fogja csavarozni. A szélnek minden irányból szabadon kell áramlania a szélérzékelő körül. Győződjön meg arról, hogy a szélirányjelző és a szélsebességmérő propeller szabadon foroghat. A beépített iránytű szerint az északi nyílnak (N) a valóságban észak felé kell mutatnia. Ellenkező esetben a szél iránya mindig helytelenül jelenik meg. A megfelelő hely kiválasztása után, a telepítés előtt győződjön meg arról, hogy a főállomás az érzékelők hatótávolságán belül van. A beépített területeken az érzékelők hatótávolsága gyorsan csökkenhet.

- Ne helyezze az érzékelőket fémtárgyakra, mert az átviteli tartományuk csökken

A hőmérséklet-határértékek külön-külön beállíthatók akár 3 kültéri hőmérséklet-érzékelőhöz. Ha a minimális vagy maximális hőmérséklethatár aktiválva van, a (min) vagy (max) ikon jelenik meg; ha deaktiválva van, eltűnik.

További eljárás és beállítások az utasítások részben: Maximális és minimális hőmérsékleti határértékek beállítása

Az érzékelő percenként küld adatokat.

A készülék nem támogatja a mobilalkalmazást.

Az akkumulátorokat lúgos (nem újratölthető) 1,5 V-os akkumulátoroknak kell használniuk. Ha a helyzet ezekkel az akkumulátorokkal ismétlődik, akkor a legjobb, ha visszaküldi a készüléket.

További érzékelő vásárolható az E06018 kódszám alatt.
Az esőérzékelőnél a víz azonnal lefolyik. Ezért nem szükséges télire elrejteni, csak a vízelvezető nyílásokat kell tisztán tartani.
A csapadék előzményei átkapcsolhatók, az egyes időszakok 10 másodpercig jelennek meg, majd automatikusan visszatérnek a teljes értékre. Nem módosítható. Javítva.

Az atmométer csak az 1. csatornán működik.

Az akkumulátorok feszültségét ajánlott megmérni, vagy kicserélni - ne használjon 1,2 V-os újratölthető elemeket.

A légcsavart legalább 1 percig folyamatosan forgatni kell ahhoz, hogy a kijelzőn megjelenjen a sebességérték.

A következőket is ajánljuk:

- Vegye ki az elemeket az érzékelőből, és aktiválja újra a párosítási módot az időjárás-állomáson.

Ha az állomás hőmérséklet/páratartalom értéket mutat, az azt jelenti, hogy egy idegen érzékelő jelét fogta - ebben az esetben az érzékelőt egy olyan helyiségben lévő állomással kell párosítani, ahová az idegen érzékelő jele nem "ér el", pl. egy pincében.

Az érzékelőt egy olyan helyiségben kell párosítani, ahová az idegen érzékelő jele nem "ér el", például egy pincében.

- Először párosítsa, majd helyezze az érzékelőt a kültérre.

Az érzékelő is lehet hibás - hirdesse.

Próbálja meg kicserélni az elemeket ( csak alkáli), visszaállítani a készüléket, újra párosítani, esetleg egy másik szobában ( a párosítás 3 percen belül automatikusan megtörténik). Úgy véljük, hogy egy másik érzékelőt is így vettünk fel. A hőmérő vagy az érzékelő távolsága a zavaró forrásoktól, például számítógép-monitoroktól vagy televízióktól legalább 2 méter legyen. Ellenőrizze, hogy a hőmérő vagy az érzékelő ne legyen fémtárgyak közelében.

A HH üzenet a maximális tartományon kívüli hőmérsékletmérést jelzi. Az LL vagy LO üzenet a legalacsonyabb tartományon kívül van - ez a külső érzékelő sérülése lehet. Ha ez a jelenség az elemek cseréje után is fennáll, ajánlott panaszt tenni.

Minden időjárásmérő állomás/termométer esetében sajnos mindig van némi különbség a hőmérséklet és a páratartalom mérésének pontosságában. Ha 100%-os pontosságú készüléket szeretne, ajánlom a kalibrált hőmérőt + 2 évente szakszerű kalibrálást.

A KALIST kalibrálással foglalkozó céggel való kapcsolatfelvételt javasoljuk. 

Megfelelően kalibráljon. 

Az érzékelők általában IP44-es védettséggel rendelkeznek, ami a fröccsenő víz (eső) ellen véd. Mindig jobb azonban, ha az érzékelőt valamilyen előtetővel fedjük le.
1. Használjon megfelelő elemeket (alkáli), ellenőrizze a polaritást, / 2. A gomb és a vevőegység közötti akadályok (vas és beton jelentősen lerövidítik a távolságot / 3. Az érzékelőt ne helyezze fémszerkezetekre (ablakpárkány) / 4. Javasoljuk, hogy alaposan olvassa el az útmutatót és kövesse azt.
Ha a műszer csak elemmel működik, a kijelző egy idő után kiürül (nem láthatóak az adatok, meg kell nyomni a SNOOZE/LIGHT gombot), vagy a kijelző annál kevésbé lesz olvasható, minél alacsonyabb az elem feszültségszintje. Továbbá az állandó háttérvilágítás üzemmód nem aktiválható. Hálózati áramellátás esetén a kijelző háttérvilágítása automatikusan állandóra áll be. A SNOOZE/LIGHT gomb ismételt megnyomásával 4 háttérvilágítási mód állítható be (kikapcsolva-maximum szint-közepes szint-alacsony szint). A behelyezett elemek csak a mért vagy beállított adatok biztonsági mentésére szolgálnak. Ha az akkumulátorok nincsenek behelyezve, és a hálózati áramellátás megszakad, minden adat elveszik.

Az idő beállítása a DCF használatával a kézikönyvben van leírva. Ha a kezdeti telepítés során nem fogadja a DCF-jelet, próbálja meg megváltoztatni a DCF-jelet fogadó érzékelő helyét. Mivel a DCF-jel átvitelét befolyásolhatja az aktuális időjárás, javaslom, hogy az időt kézzel állítsa be, és az óra a DCF vételekor a pontos időre álljon be. A DCF-jel a legerősebb az "adásszünet" idején, azaz éjjel 2 és 3 óra között. A DCF adó Németországban van, így megpróbálhatja nyugati irányba állítani.
Az állomást megpróbálhatja minél közelebb helyezni az ablakhoz.
De ha sűrűn beépített területen lakik, ahol más elektromos készülékek zavarják, akkor sajnos előfordulhat, hogy egyáltalán nem fogja a DCF jelet.

Miért nem?
A DCF-vétel automatikusan aktiválódik. Kézzel nem lehet aktiválni vagy deaktiválni.
Az északi oldalon, a közvetlen napfénytől védve.
Igen, megteheti. Javasoljuk, hogy az időjárás-állomásokat az állandó háttérvilágítás=YES paraméterrel szűrje.

Az alábbiak: 

E5018

E5059

E8835

Igen, megteheti. Egyes termékek felakaszthatók, mások felállíthatók. Javasoljuk, hogy szűrje ezeket a - falra akasztás=YES paraméterrel.
A nyomás csökkenését vagy növekedését a magassági beállítás során valószínűleg az állomás algoritmusa és annak kezdeti terhelése okozta. A legpontosabb nyomásméréshez 24 órán át tartó állandósult állapotra van szükség.

Nem áll rendelkezésünkre GSM termék. Ha tudna wifi-kapcsolatot biztosítani, akkor az E5059 termék is használható.
A kimenet az alkalmazás segítségével a mobiltelefonra megy. Az alkalmazásból e-mailben is exportálható.

A légköri nyomás alapján.

Az attól függ, hogy hol található az érzékelő. Ha kültéren helyezik el, akkor csak a külső hőmérsékletet érzékeli. A beltéri hőmérsékletet maga az időjárás-állomás érzékeli.

Nem látható, mert NOV-t mutat, lásd a kézikönyvet.

Az ábrázolás azt jelenti, hogy a körvonal nem látható az időjárásállomáson, így a holdfázis eltűntnek tűnik.


A legtöbb érzékelőnél a tömítést nem használják, úgy tervezték, hogy ne legyen rá szükség. Ez egy horony formájában történik, amelybe a tömítésgátló illeszkedik.

Az érzékelőt ideális esetben az ablakpárkány alatt, egy előtető alatt kell elhelyezni a közvetlen eső vagy hóesés elkerülése érdekében.

Ha a különbség több mint 2 °C, akkor 14 napon belül reklamálhatja vagy visszaküldheti, ha a bolton keresztül vásárolja.
De minden meteorológiai állomás pontossága ±2 °C vagy annál nagyobb.
Ha 100%-os pontosságot szeretne, akkor minden érzékelőt és állomást rendszeresen kalibrálnia kell (fizetős szolgáltatás). Ebben az esetben javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a KALIST kalibrálással foglalkozó céggel. 

Az időjárás-állomásaink sajnos nem képesek jelzést adni a páratartalomról.

A készülék befelé és kifelé is használható. Ha az egész érzékelőt kint helyezi el, akkor a külső hőmérsékletet és páratartalmat méri. Ha az érzékelőt a szobában hagyja, és az ablakon keresztül kifelé vezet egy vezetéket, akkor a külső hőmérsékletet, de a belső páratartalmat fogja mérni.
A vezeték egy hőmérsékletmérő szonda, ha elvágja vagy más módon károsítja, akkor nem fog többé hőmérsékletet mérni.