Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból

EMOS Meteorológiai állomás E6018

Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Raktáron
2024. máj. 27. Nálad
19 990 Ft

Javasolt termékek

4 490
Ft
Raktáron
5 590
Ft
Raktáron
530
Ft
Raktáron
1 888
Ft
Raktáron
2 390
Ft
Raktáron
Leírás

Bővített leírás

E6018 VEZETÉK NÉLKÜLI IDŐJÁRÁS-ÁLLOMÁS

Ha szeretné megtudni az aktuális kinti és benti hőmérsékletet és hogy milyen lesz az idő néhány órán belül, akkor jól jön az EMOS otthoni vezeték nélküli időjárás-állomása. Ezzel a praktikus segéddel az időjárás soha többé nem fog meglepetést okozni, ráadásul praktikus funkciók egész sorát nyújtja. A színes háttérvilágítású kijelző a beltéri és kültéri hőmérséklet, páratartalom és légnyomás mellett megmutatja a DCF jellel vezérelt pontos időt, dátumot és naptárat is. Szintén hasznos funkció az ébresztőóra ismételt riasztással.

Aktuális, jövőbeli és múltbeli hőmérséklet

Az EMOS időjárás-állomás a 0,1 °C pontosságú aktuális hőmérséklet mellett megmutathatja az előző napok során rögzített értékeket is és a rendkívül hasznos időjárás-előrejelzést, amelynek köszönhetően mindig előre tudni fogjuk, van-e értelme meglocsolni a kertet, vagy elindulni sétálni. Ami az aktuális beltéri hőmérsékletet illeti, azt a -10 °C és +50 °C közötti tartományban méri. A kültéri hőmérséklet esetében a mérési tartománya -50 °C és +70 °C között van. Az időjárás állomás rögzíti a mért legmagasabb és legalacsonyabb értékeket, és lehetővé teszi a hőmérséklet mértékegységének állítását °C és °F között.

Holdfázisok és barométer

Az EMOS időjárás-állomás további előnyei közé tartozik a beltéri és kültéri páratartalom, a hőmérsékleti és nyomás-trend, továbbá a Hold fázisainak megjelenítése, valamint a barométer, amely a légköri nyomásról ad tájékoztatást. Megbízhatunk a hőmérsékleti riasztás valamint a magasságkorrekció funkciókban is.

VA kijelző érintésvezérléssel

Az EMOS időjárás-állomás 168 x 93 mm méretű kijelzője számos előnyös jellemzővel bír. Első pillantásra lenyűgöz ultra vékony kivitelével, amely elegáns külsőt kölcsönöz neki. Előnyére szolgál továbbá a VA érintőkijelzőnek az is, hogy nagy betekintési szöget biztosít több háttérvilágítási móddal. És nem utolsó sorban az is vonzóvá teszi, hogy színes, és ebből fakadóan a megjelenített adatok még áttekinthetőbbek.

100 méteres hatótávolság és praktikus támasztó

Az időjárás-állomás tartozéka egy akár 100 méter hatótávolságú érzékelő és még további 3 érzékelő csatlakoztatható hozzá. Támasztója révén polcra vagy asztalra helyezhető, vagy egyszerűen falra akasztható.

Az állomás és az érzékelők AAA elemekkel működnek

Az időjárás-állomás tápellátásáról 5V-os hálózati adapter vagy három 1,5 V-os AAA elem gondoskodik, az érzékelőéről két 1,5 V-os AAA elem. Az elemek nem képezik a csomag részét.

Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám E6018
Termékszám 2606162000
EAN 8592920081211
AC (hálózati) adapter igen, 5 V DC/300 mA (tartozék)
lehetséges kiegészítő érzékelő használata 3 (E06018)
az érzékelő hatótávolsága akár 100 m
barométer igen
képernyőméret 168 × 93 mm
kivetítés nem
falra függesztés lehetősége igen
vezetékes szonda az érzékelőhöz nem
külső hőmérséklet -50 °C és +70 °C, felbontás 0,1 °C
külső páratartalom 1 % a 99 % RV, felbontás 1 %
időjárás-előrejelzés igen
órák DCF (rádióvezérelt óra)
min. és max. hőmérséklet igen
folyamatos háttérvilágítás igen
holdfázisok igen
dátum igen
nyomás tendencia igen
hőmérő típusa vezeték nélküli
az állomás tápellátása 3× 1,5 V AAA (nem tartozék)
naptár igen
belső hőmérséklet -10 °C és +50 °C, felbontás 0,1 °C
csapadékmérő nem
hőmérséklet tendencia igen
LED háttérvilágítás igen
tengerszint feletti magasság beállítása igen
színes kijelző (black mask) háttérvilágítású igen
12/24 időformátum igen
az érzékelő tápellátása 2× 1,5 V AAA (nem tartozék)
ébresztőóra igen, 2×
belső páratartalom 1 % a 99 % RV, felbontás 1 %
szélsebességmérő nem
hőmérséklet figyelmeztetés igen
időzónák igen
termék meteorológiai állomás
elektronikus felületi háttérvilágítás igen
szundi igen
opció a hőmérséklet mértékegység beállítására: °C/°F °C/°F
jelátviteli frekvencia 433 MHz
a főegység méretei 17 × 192 × 127 mm
érzékelő méretei 15 × 62 × 100 mm
értékesítési csomagolás 1 db, kis doboz
Termék értékelése

Termék értékelése (90%)
15 értékelések

 • 80%
  Szilvi
  Megrendelt 2024. febr. 21.
  Olyan, mint a képen, de szerintem nem mér pontosan.
 • 100%
  Zsolt
  Megrendelt 2024. jan. 15.
 • 20%
  Ste
  Megrendelt 2024. jan. 1.
  Én nem látom és nem jöttem rá hogy ez mitől is annyira jó..?! Ez a termék nem jobb és nem rosszabb mint a többi.! Én hibám hogy mindig mindent elhiszek.. és elhittem.. semmi különlegesség nincs benne.. Bármelyik Kínai vacak felveszi vele a versenyt.. de fordítva is igaz..
 • 100%
  Szilvi
  Megrendelt 2023. dec. 26.
 • 100%
  Kalász Miklós
  Megrendelt 2023. dec. 15.
  Igényes kidolgozás. Gyorsan megtalálta a kültéri egységet és az atom óra jele is pár perc alatt megvolt. Jó áron volt és az adapterrel az állandó világítás pont megfelelő.
 • 100%
  Gere Marianna
  Megrendelt 2023. dec. 9.
 • 100%
  Bíró Zsolt
  Megrendelt 2023. dec. 7.
  Nagyon szuper a termék
 • 100%
  Steve Balogh
  Megrendelt 2023. dec. 7.
  Minden tökéletes, a lakás nívóját is megemeli egy ilyen készülék a falra applikálva! Csodaszép színes kijelző ami jól áttekinthető! Nagyon tetszik, és elégedett vagyok vele!
 • 100%
  Iván
  Megrendelt 2023. dec. 3.
  Hibátlanul megkaptuk, reméljük sokáig jól fog működni.
 • 100%
  Kolláth László
  Megrendelt 2023. nov. 29.
  Rugalmas és gyors.
 • 10%
  Kelemen Sándor
  Megrendelt 2023. nov. 27.
  Megrendeltem , de egy használt karcos árut kaptam. Korrekt módon visszakaptam a vételárat, de ez nem mentesíti a céget. Ilyennek nem szabadna előfordulni.
 • 100%
  Jáki Gábor
  Megrendelt 2023. okt. 28.
  Legalább egy hétig válogattam, mire döntésre jutottam. Szempont volt hogy a képernyő állandóan világítson. Állandó világítás csak adapteres készülékkel érhető el, amint azt kitanultam, és ez biztosítva is van. Szempont volt a képernyő nagy mérete, és próbáltam kitalálni, hogy a számok milyen messziről lesznek még olvashatók. Sikerült jól választani, mert még 5 méterről is olvasható az idő és a hőmérrséklet. Nagy előny, még, hogy külső érzékelő külön is kapható hózzá, és vettem is még kettőt. Igy most egyidejűleg tudom, hogy a terraszon, a pincében és a konyhában milyen hőmérséklet van. A szines kijelző színei is beszédesek. Az időjárás jelzésnél mutatta hogy felhőből esik az eső. Kirohantunk megnézni, hogy tényleg esik? Nem esett. A leírásból kiderült, hogy időjárás elóre jelzést ad a következő 12 órára. Ez viszont bevált, esni kezdett az éjjel.
 • 100%
  Jáki Gábor
  Megrendelt 2023. okt. 28.
  Nagyon elégedett vagyokaz EMOS 6018 KÉSZÜLÉKKEL. Legalább egy hétig válogattam, mire döntésre jutottam. Szempont volt hogy a képernyő állandóan világítson. Állandó világítás csak adapteres készülékkel érhető el, amint azt kitanultam, és ez biztosítva is van. Szempont volt a képernyő nagy mérete, és próbáltam kitalálni, hogy a számok milyen messziről lesznek még olvashatók. Sikerült jól választani, mert még 5 méterről is olvasható az idő és a hőmérrséklet. Nagy előny, még, hogy külső érzékelő külön is kapható hózzá, és vettem is még kettőt. Igy most egyidejűleg tudom, hogy a terraszon, a pincében és a konyhában milyen hőmérséklet van. A szines kijelző színei is beszédesek.
 • 100%
  Nyéki Csaba
  Megrendelt 2023. okt. 27.
 • 100%
  Zsuzska
  Megrendelt 2023. okt. 12.
  Sok terméket végignéztünk, töprengtünk mert mindegyiknél volt negatív visszajelzés és saját rossz tapasztalat. Emos meterologiai állomást választottuk. Nagyon szép a kijelző, mindent is mutat! Nem kell beállítgatni, egy gombnyomás és kész. Plussz kültéri egységeket vettünk amik tökéletesen működnek 30m távolságra , zárt kazánházba es az üvegházunkba. Tökéletes !
A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok
GYIK – gyakori kérdések

GYIK – gyakori kérdések

A FEL gomb ismételt megnyomásával megjelenik a maximális (MAX ikon) és a minimális (MIN ikon) hőmérséklet- és páratartalom-érték. A mért értékek memóriájának kézi törléséhez nyomja meg hosszan a FEL gombot. A memória minden nap 00:00-kor automatikusan törlődik.
Nincs közvetlen gomb a készülék újraindításához. Javasoljuk az elemek eltávolítását és a tápegység leválasztását.
Igen, lehetséges. A 600mA áram nem zavar semmit, a készülék csak annyit vesz fel, amennyire szüksége van. 600mA a tápegységen a maximális áram, amit a tápegység képes adni.
A kijelző teljesen kialszik. Ha a készüléket alkáli elemekkel táplálják, a kijelző háttérvilágítása kikapcsol. A SNOOZE/LIGHT gomb megnyomásakor a kijelző 5 másodpercig világít, majd kikapcsol. A folyamatos háttérvilágítás üzemmód ezzel a tápegységgel nem aktiválható.

A SET gomb (25. gomb) fogaskerekének megnyomásával beállíthatja a hőmérséklet mértékegységek közötti váltást °C/°F.

Mérete: 3,5x 1,35 mm.

A tápkábel 1,5 méter hosszú.

Az időjárás-állomás csak elemmel működtethető. A kijelző kialszik, amikor ez a tápellátás be van kapcsolva, és előnézetkor a SNOOZE/LIGHT gomb megnyomásával kell bekapcsolni. Az akkumulátorok élettartama az alkalikus elemek esetében valahol 10-12 hónap között van.

Próbálja meg kicserélni az elemeket ( csak alkáli), visszaállítani a készüléket, újra párosítani, esetleg egy másik szobában ( a párosítás 3 percen belül automatikusan megtörténik). Úgy véljük, hogy egy másik érzékelőt is így vettünk fel. A hőmérő vagy az érzékelő távolsága a zavaró forrásoktól, például számítógép-monitoroktól vagy televízióktól legalább 2 méter legyen. Ellenőrizze, hogy a hőmérő vagy az érzékelő ne legyen fémtárgyak közelében.

A HH üzenet a maximális tartományon kívüli hőmérsékletmérést jelzi. Az LL vagy LO üzenet a legalacsonyabb tartományon kívül van - ez a külső érzékelő sérülése lehet. Ha ez a jelenség az elemek cseréje után is fennáll, ajánlott panaszt tenni.

Minden időjárásmérő állomás/termométer esetében sajnos mindig van némi különbség a hőmérséklet és a páratartalom mérésének pontosságában. Ha 100%-os pontosságú készüléket szeretne, ajánlom a kalibrált hőmérőt + 2 évente szakszerű kalibrálást.

A KALIST kalibrálással foglalkozó céggel való kapcsolatfelvételt javasoljuk. 

Megfelelően kalibráljon. 

Az érzékelők általában IP44-es védettséggel rendelkeznek, ami a fröccsenő víz (eső) ellen véd. Mindig jobb azonban, ha az érzékelőt valamilyen előtetővel fedjük le.
1. Használjon megfelelő elemeket (alkáli), ellenőrizze a polaritást, / 2. A gomb és a vevőegység közötti akadályok (vas és beton jelentősen lerövidítik a távolságot / 3. Az érzékelőt ne helyezze fémszerkezetekre (ablakpárkány) / 4. Javasoljuk, hogy alaposan olvassa el az útmutatót és kövesse azt.
Ha a műszer csak elemmel működik, a kijelző egy idő után kiürül (nem láthatóak az adatok, meg kell nyomni a SNOOZE/LIGHT gombot), vagy a kijelző annál kevésbé lesz olvasható, minél alacsonyabb az elem feszültségszintje. Továbbá az állandó háttérvilágítás üzemmód nem aktiválható. Hálózati áramellátás esetén a kijelző háttérvilágítása automatikusan állandóra áll be. A SNOOZE/LIGHT gomb ismételt megnyomásával 4 háttérvilágítási mód állítható be (kikapcsolva-maximum szint-közepes szint-alacsony szint). A behelyezett elemek csak a mért vagy beállított adatok biztonsági mentésére szolgálnak. Ha az akkumulátorok nincsenek behelyezve, és a hálózati áramellátás megszakad, minden adat elveszik.

Az idő beállítása a DCF használatával a kézikönyvben van leírva. Ha a kezdeti telepítés során nem fogadja a DCF-jelet, próbálja meg megváltoztatni a DCF-jelet fogadó érzékelő helyét. Mivel a DCF-jel átvitelét befolyásolhatja az aktuális időjárás, javaslom, hogy az időt kézzel állítsa be, és az óra a DCF vételekor a pontos időre álljon be. A DCF-jel a legerősebb az "adásszünet" idején, azaz éjjel 2 és 3 óra között. A DCF adó Németországban van, így megpróbálhatja nyugati irányba állítani.
Az állomást megpróbálhatja minél közelebb helyezni az ablakhoz.
De ha sűrűn beépített területen lakik, ahol más elektromos készülékek zavarják, akkor sajnos előfordulhat, hogy egyáltalán nem fogja a DCF jelet.

Miért nem?
A DCF-vétel automatikusan aktiválódik. Kézzel nem lehet aktiválni vagy deaktiválni.
Az északi oldalon, a közvetlen napfénytől védve.
Igen, megteheti. Javasoljuk, hogy az időjárás-állomásokat az állandó háttérvilágítás=YES paraméterrel szűrje.

Az alábbiak: 

E5018

E5059

E8835

Igen, megteheti. Egyes termékek felakaszthatók, mások felállíthatók. Javasoljuk, hogy szűrje ezeket a - falra akasztás=YES paraméterrel.
A nyomás csökkenését vagy növekedését a magassági beállítás során valószínűleg az állomás algoritmusa és annak kezdeti terhelése okozta. A legpontosabb nyomásméréshez 24 órán át tartó állandósult állapotra van szükség.

Nem áll rendelkezésünkre GSM termék. Ha tudna wifi-kapcsolatot biztosítani, akkor az E5059 termék is használható.
A kimenet az alkalmazás segítségével a mobiltelefonra megy. Az alkalmazásból e-mailben is exportálható.

A légköri nyomás alapján.

Az attól függ, hogy hol található az érzékelő. Ha kültéren helyezik el, akkor csak a külső hőmérsékletet érzékeli. A beltéri hőmérsékletet maga az időjárás-állomás érzékeli.

Nem látható, mert NOV-t mutat, lásd a kézikönyvet.

Az ábrázolás azt jelenti, hogy a körvonal nem látható az időjárásállomáson, így a holdfázis eltűntnek tűnik.


A legtöbb érzékelőnél a tömítést nem használják, úgy tervezték, hogy ne legyen rá szükség. Ez egy horony formájában történik, amelybe a tömítésgátló illeszkedik.

Az érzékelőt ideális esetben az ablakpárkány alatt, egy előtető alatt kell elhelyezni a közvetlen eső vagy hóesés elkerülése érdekében.

Ha a különbség több mint 2 °C, akkor 14 napon belül reklamálhatja vagy visszaküldheti, ha a bolton keresztül vásárolja.
De minden meteorológiai állomás pontossága ±2 °C vagy annál nagyobb.
Ha 100%-os pontosságot szeretne, akkor minden érzékelőt és állomást rendszeresen kalibrálnia kell (fizetős szolgáltatás). Ebben az esetben javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a KALIST kalibrálással foglalkozó céggel. 

Az időjárás-állomásaink sajnos nem képesek jelzést adni a páratartalomról.

A készülék befelé és kifelé is használható. Ha az egész érzékelőt kint helyezi el, akkor a külső hőmérsékletet és páratartalmat méri. Ha az érzékelőt a szobában hagyja, és az ablakon keresztül kifelé vezet egy vezetéket, akkor a külső hőmérsékletet, de a belső páratartalmat fogja mérni.
A vezeték egy hőmérsékletmérő szonda, ha elvágja vagy más módon károsítja, akkor nem fog többé hőmérsékletet mérni.