Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból

EMOS Ólomakkumulátor 12V 26Ah

Cikkszám B9683
Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Raktáron
2024. jún. 26. Nálad
30 472 Ft
20% kedvezmény
Írja be a kódot a kosárba: HETVEGE20
38 090 Ft

Javasolt termékek

14 392 Ft a kóddal: HETVEGE20
17 990
Ft
Raktáron
Leírás

Termék leírás

Az EMOS akkumulátor tartaléktelepként használható szünetmentes tápegységekhez, RBC készletekhez, vészvilágításhoz, visszhangos mélységmérőkhöz, hanglokátorokhoz, biztonsági riasztórendszerekhez, tűzjelző rendszerekhez stb.
A karbantartást nem igénylő, AGM kivitelű, biztonsági szelepes ólom-savas akkumulátor bármilyen helyzetben használható. Az optimális élettartam szünetmentes tápegységben 5 év.

Bővített leírás

Karbantartásmentes ólom-sav akkumulátorok

A karbantartásmentes EMOS ólom-sav akkumulátorokat a UPS tartalék tápegységek, RBC-készletek, elektronikus biztonsági rendszerek (ESS), elektromos tűzjelző rendszerek (EPS), lift tartalék rendszerek stb. pótakkumulátoraként tervezték.

Az ilyen típusú akkumulátorokat nem energiatárolásra, pl. napelemes rendszerekben való felhasználásra szánják, és nem használhatók autók, motorkerékpárok és elektromos robogók indítóakkumulátoraként.

Biztonság és a legmodernebb technológia

A karbantartásmentes, szelepvezérlésű EMOS ólom-sav akkumulátorok AGM kivitelben bármilyen pozícióban beépíthetők.

AzAGM akkumulátorok az elektrolitot üveglaminát mikroszálakba áztatva tartalmazzák, amelyek az egyes ólomlemezek közötti elválasztók részét képezik. Ez lényegében egy üveggyapot, amelybe az elektrolit öntéskor beivódik. A savas kiömlés többé nem jelent kockázatot, így az akkumulátorok üzemeltetése nagyon biztonságos.

Az akkumulátor biztonsági szelepei megakadályozzák, hogy gázosodás esetén felrobbanjon. Az akkumulátor teljes burkolata megfelel a megfelelő szabványnak, és az akkumulátor megfelel az általános termékbiztonsági követelményeknek.

Akkuk feltöltése és működtetése

Az első használat előtt az akkumulátort fel kell tölteni. Ha az akkumulátort olyan készülékbe helyezi be, amely nem képes érzékelni a töltöttségi állapotát, az akkumulátor teljesen lemerülhet, ami visszafordíthatatlan károsodást - az akkumulátor tönkremenetelét - eredményezheti.

Az akkumulátor töltését megfelelő tápegységgel vagy az AGM technológiát támogató töltőberendezéssel kell elvégezni, amely 12 V-os akkumulátorok esetében 14,4 V, 6 V-os akkumulátorok esetében pedig 7,2 V töltési feszültséggel rendelkezik. Ha a töltő vagy a tápegység nem rendelkezik ezekkel a paraméterekkel, akkor hiányos töltés, gyors energiafogyasztás és szélsőséges esetben az akkumulátor tönkremenetele következik be.

A tartalékrendszerek optimális élettartama 5 év.

Kapcsolás FASTON csatlakozókon keresztül

A legtöbb EMOS karbantartásmentes ólom-sav akkumulátor FASTON csatlakozókkal van felszerelve. A FASTON terminálokat széles körben használják az elektronikus és elektromos berendezésekben, valamint az autóiparban. A FASTON terminálok lehetővé teszik a vezeték és a csatlakozó gyors csatlakoztatását az akkumulátorhoz.

Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám B9683
Termékszám 1201003600
EAN 8592920006399
feszültség 12 V
kapacitás 26 Ah
karbantartásmentes igen
babahordozók - pl. Peg-Pérego nem
tölthető elemlámpa nem
horgászok - halradarok, csónakmotorok táplálására igen
fűnyíró traktorok nem
optimális élettartam 5 év
súly 8,05 kg
technológia AGM
EZS (elektronikus biztonsági rendszerek) igen
PBX JABLOTRON JA100K nem
EPS (elektronikus tűzvédelmi rendszerek) igen
terminál 14 × 12 × 2 mm
UPS (szünetmentes tápegység) igen
PBX JABLOTRON JA82K nem
kémiai összetétel Pb
vészvilágítás igen
PARADOX nem
PBX JABLOTRON JA106K nem
PBX JABLOTRON JA106K(R) nem
PBX JABLOTRON JA83 nem
tartalék akkumulátor liftekhez - világításhoz, híváshoz nem
méretek 175 × 165 × 125 mm
értékesítési csomagolás 1 db
Termék értékelése

Termék értékelése

A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok
GYIK – gyakori kérdések

GYIK – gyakori kérdések

Igen, ez a termék alkalmas.

Az akkumulátort megfelelő tápegységgel vagy AGM technológiát támogató töltővel kell tölteni, amely 12 V-os akkumulátorok esetében 14,4 V, 6 V-os akkumulátorok esetében 7,2 V töltési feszültséggel rendelkezik. Ha a töltő vagy a tápegység nem rendelkezik ezekkel a paraméterekkel, akkor a töltés nem teljes, gyors energiafogyasztás és szélsőséges esetben az akkumulátor tönkremenetele következik be.

Az ólomakkumulátorok és a vontatóakkumulátorok általában a kapacitás 30%-áig lemerülnek. Soha ne engedje lejjebb, mert ez lerövidíti az élettartamot. Biztosítani kell, hogy az akkumulátor legfeljebb 30%-os kapacitásig lemerüljön. Ha az akkumulátor ennél jobban lemerül, fennáll az akkumulátor károsodásának veszélye.

Az AGM akkumulátorok általában legfeljebb 3-szorosan terhelhetők (példa: egy 15 Ah kapacitású akkumulátor, ami 3*15Ah = 45 A). Fontos azonban megjegyezni - ha ilyen nagyobb árammal terheljük, akkor természetesen az üzemidő is alacsonyabb.

Igen, ha a töltő alkalmas AGM akkumulátorok töltésére.
Nem lehet, az akkumulátort mindig csatlakoztatni kell tartalékként, ezért a készüléknek rendelkeznie kell az akkumulátor állapotának értékelésével. Ha nincs beépítve ilyen eszközbe, mint például UPS, EPS, akkor kizárólag az ügyfélnek kell gondoskodnia arról, hogy az akkumulátor ne merüljön 10,5 V alá 12 V-os akkumulátor esetén és 5,25 V alá 6 V-os akkumulátor esetén.
Igen, az általunk kínált AGM akkumulátorok mindegyike feküdhet az oldalukon, csak nem ajánlott hosszabb ideig fejjel lefelé tartani őket.
Az első két számjegy=év, a következő két számjegy=hónap, az utolsó két számjegy=nap.
Nem, ezeket nem napelemes rendszerekhez tervezték.
A FASTON bilincsek olyan csatlakozók, amelyeket széles körben használnak az elektronikus és elektromos berendezésekben, valamint az autóiparban. Ez a vezeték és a csatlakozó gyors csatlakoztatása, ezért FAST ON.
A csomagban található csavarok egy extra bónusz. Ezek a FASTON csatlakozótípusú és 18 Ah feletti kapacitású termékeken találhatók.

Meg kell tudnia, hogy az eredeti akkumulátor milyen feszültség- és áramparaméterekkel rendelkezik. Továbbá a méretek a készülékhez illeszkednek.

Különbség a zselés és az AGM akkumulátor között

A AGM (absorbed glass mat) technológia olyan technológia, amelyben az elektródák közötti elektrolit nem folyékony formában van, hanem egy üvegszálakból készült nem szőtt szövetbe (az úgynevezett szeparátor, elválasztja egymástól a pozitív és negatív elektródákat) van áztatva. Az ezen a technológián alapuló akkumulátorok nagyon nagy teljesítményűek, kiváló töltési jellemzőkkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban tölthetők lemerülés után, és nagyon ellenállóak a ciklikus terheléssel (töltés és kisütés) szemben is.

Az AGM akkumulátorok teljesen karbantartásmentesek, ellenállnak az elektrolit szivárgásának és biztonságosak.

Az AGM technológián alapuló akkumulátorok igényes alkalmazásokhoz, a modern, kiváló elektromos berendezésekkel rendelkező autókhoz alkalmasak. Alkalmasak Start & Stop funkcióval felszerelt járművekhez is (azaz egy út során az akkumulátornak egy pillanat alatt többször is be kell indítania a motort), beleértve a regeneratív töltést, azaz a fékenergia-visszanyerést is.

GEL technológia - a fő különbség az AGM technológiához képest az elektrolit formájában van. A zselés akkumulátorok felépítése hasonló a hagyományos cserepes akkumulátorokhoz. Pozitív és negatív elektródákból álló egységet tartalmaz. Az elektrolit azonban szilikagélben van megkötve (nem szeparátorban, mint az AGM esetében). Előnye a magasabb üzemi hőmérsékletre való kisebb érzékenység, a nagyobb kapacitás kisebb tömegű akkumulátor mellett és az alacsony önkisülés. Az elektrolit szivárgása is csökken, és ezek az akkumulátorok karbantartásmentesek.

A zselés akkumulátort szerintem AGM akkumulátorral lehetne helyettesíteni. A kérdés az, hogy mivel töltsük.

Az ilyen akkumulátorok töltését megfelelő, AGM technológiát támogató tápegységgel vagy töltővel kell végezni, amely 12 V-os akkumulátorok esetében 14,4 V, 6 V-os akkumulátorok esetében 7,2 V töltési feszültséggel rendelkezik. Ha a töltő vagy a tápegység nem rendelkezik ezekkel a paraméterekkel, akkor hiányos töltés, gyors energiafogyasztás és szélsőséges esetben az akkumulátor tönkremenetele következik be.

A GEL akkumulátorok csak olyan töltővel tölthetők, amely rendelkezik AGM/GEL akkumulátorok töltésére szolgáló üzemmóddal.

Kérjük, ellenőrizze a töltő jellemzőit is. 

6 hónap után: több mint 70%-os kapacitás

12 hónap elteltével: a kapacitás több mint 50%-a

18 hónap után: a kapacitás több mint 40%-a

24 hónap után: a kapacitás több mint 30%-a

Igen, az első használat előtt fel kell töltenie az akkumulátort. Ha az ólom-sav akkumulátor olyan készülékbe kerül, amely nem képes az akkumulátor állapotának érzékelésére, az akkumulátor teljesen lemerülhet, és így visszafordíthatatlanul tönkremehet.

Az optimális üzemi hőmérséklet általában +15°C és +25°C között van.
A hőmérsékletnek e határérték fölé emelkedése (azaz +25°C fölé) vagy csökkenése (15°C alá) az akkumulátor élettartamának csökkenését jelenti.
A lehető leghosszabb élettartam fenntartása érdekében az ajánlott üzemi hőmérséklet-tartomány +15°C és +25°C között van.

Az akkumulátor élettartama a lehető leghosszabb ideig tartható.
Nem, az általunk kínált akkumulátorok VRLA- AGM - tartalék típusúak. Nem kínálunk indítóakkumulátorokat.
Itt több változó is szerepet játszik - milyen hőmérsékleten működött az akkumulátor, milyen típusú töltő, kopás, és így tovább.
Nem, nem áll fenn a szivárgás veszélye, a sav az üveggyapotba szivárog.
A biztonsági berendezések olyan biztonsági szelepek, amelyek az akkumulátor gázosodásakor a robbanás megakadályozására szolgálnak. A készülék teljes belső rendszere megfelel a vonatkozó akkumulátor-szabványnak, és a teljes akkumulátor megfelel az általános termékbiztonság követelményeinek. Ezeket a tényeket pedig a gyártónak vagy az importőrnek nem kell bizonyítania a termék forgalomba hozatala előtt.