Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból
Főoldal Termosztátok és érzékelők Termosztátok Manuális vezeték nélküli szobatermosztát P5614

Manuális vezeték nélküli szobatermosztát P5614

Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Raktáron
2024. máj. 27. Nálad
23 990 Ft

Javasolt termékek

1 100
Ft
Raktáron
Leírás

Bővített leírás

P5614 MANUÁLIS VEZETÉK NÉLKÜLI TERMOSZTÁT

Tartsa kézben a hőmérsékletet és a fűtési és hűtési költségeket is!. A vezeték nélküli szobatermosztát szabályozza a fűtési rendszert és a légkondicionálást, és fenntartja az Ön számára ideális hőmérsékletet – a lakásban, a házban és az irodában. Segítségével a hőmérséklet 5 °C és 35 °C között szabadon állítható, kellemes klímát biztosítva télen-nyáron. A vezeték nélküli kivitelnek és az akár 100 m hatótávolságnak köszönhetően a referencia helyiség igény szerint változtatható. Előnye az átlátható kijelző nagy számokkal és háttérvilágítással, melyen a beállított hőmérsékleten kívül a helyiség aktuális hőmérséklete is leolvasható a 0 °C és 40 °C közötti skálán. A vezérlő tárcsa könnyű és intuitív kezelést biztosít az egész család számára.

 

A fűtési és hűtési rendszer szabályozása

A manuális vezeték nélküli termosztát a fűtési és légkondicionáló rendszerhez is csatlakoztatható. Télen a termosztát fenntartja az optimális hőmérsékletet, ezáltal megelőzhető a költséges és egészségtelen túlfűtés. A forró nyári napokon a termosztát gondoskodik a hűtésről kellemetlen hőmérsékleti sokkok nélkül. Élvezze a tökéletes komfortot évhosszat!

 

Beállítható hőmérséklet-tartomány: 5 °C és 35 °C között

Hozzon létre otthon vagy az irodában kellemesen komfortos környezetet saját elképzeléseinek megfelelően! Elég csupán elfordítani a vezérlőtárcsát és kiválasztani a hőmérsékletet 5 °C és 35 °C között. Az Ön számára ideális hőmérséklet 20,5 °C? Ez sem jelent problémát! A termosztáttal a hőmérséklet 0,5 °C-onként állítható be. A kapcsolási tartomány ± 0,2 °C. A digitális termosztát a helyiség aktuális hőmérsékletét is méri 0 °C és 40 °C közötti tartományban 0,1 °C pontossággal. A fagyvédelem révén olyan épületekben is használható, melyek télen nem fűtöttek.

 

Átlátható kijelző háttérvilágítással

A kijelző nagy számainak köszönhetően még szemüvegesek is könnyen leolvashatják az aktuális és a beállított hőmérsékletet. A kijelző tökéletesen átlátható és határozott háttérvilágítással rendelkezik. A háttérvilágítás lehetővé teszi a termosztát használatát éjszaka, vagy rossz fényviszonyok mellett.

 

Rendkívül nagy, 100 méteres hatótávolság

A kapcsoló és vezérlő egységek 100 m hatótávolságú vezeték nélküli kapcsolata által a termosztát nagyobb helyiségekben is használható – pl. családi házban, lakásban vagy irodában. A vezérlőegység és a kapcsolóegység közötti szabadtéri hatótávolság legfeljebb 100 m. Beltéren a hatótávolságot csökkenhetik a jelet akadályozó falak vagy egyéb akadályok.

 

Vezeték nélküli kapcsolat

Nincsenek vezetékek vagy kábelek, elég összepárosítani a vezérlő és a kapcsolóegység jelét. A jelet a 868 MHz rádiófrekvencia biztosítja, amely akár a falon is áthatol. Hogyan ellenőrizzük, hogy van kapcsolat? Elég elvégezni egy egyszerű tesztet a kapcsolóegységgel. A kapcsolóegység szabadon áthelyezhető, ezáltal megváltoztatható a referencia helyiség az igény szerinti tökéletes hőkomfort biztosításáért.

 

Könnyű kezelés és modern dizájn

A manuális termosztát előnyei közé tartozik a felhasználóbarát, egyszerű kezelhetőség is. A hőmérséklet a használati utasítás ismételt lapozgatása nélkül is könnyen beállítható. Elég elforgatni a vezérlőtárcsát, hogy megadhassuk a kívánt hőmérsékletet 0,5 °C-onkénti pontossággal.

A tiszta vonalaknak, a fehér színnek és az egyszerű dizájnnak köszönhetően a termosztát bármilyen szobabelsőhöz illik.

 

Tápellátás 2 db 1,5 V AAA elemről

A csomagolás tartalmaz a termosztáthoz való 2 db AAA elemet is. Honnan tudjuk, hogy ideje kicserélni az elemet? Figyelmeztetni fog a töltöttségjelző. A csomagolás részét képezi a termosztát fali rögzítéséhez szükséges két csavar és tipli is.

 
Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám P5614
Termékszám 2101106010
EAN 8592920064016
vezérlés típusa manuális elektronikus szobatermosztát
termosztát típusa vezeték nélküli
vezérlésmód melegítő és hűtő rendszer
hőmérséklet beállítása 5 °C és 35 °C, 0,5 °C-onként
hőmérséklet szabályozás típusa manuálisan
állítható hőmérséklet szórás ±0,2 °C
hőmérsékletmérés 0 °C és 40 °C, felbontás 0,1 °C
kapilláris érzékelő hossza nincs megadva
programok száma felhasználó által állítható hőmérséklet
ON/OFF funkció igen
háttérvilágítású kijelző igen
szín fehér
kapcsolás 230 V AC vagy feszültségmentes
hatótávolság szabad területen 100 m
fagyvédelem igen
a vevő tápellátása 230 V AC
szünidő üzemmód nincs megadva
Set-back funkció nincs megadva
további érzékelőkhöz csatlakoztatható nincs megadva
táplálás nincs megadva
a kapubejárat tápellátása nincs megadva
az adó tápellátása 2× 1,5 V AAA (tartozék)
üzemi frekvencia 868 MHz
a csomagolás része nincs megadva
kapcsolt terhelés 16 A-es ellenállás, 4 A-es induktív
hőmérséklet kalibrálása igen
protokoll
az adó mérete 28 × 120 × 77 mm
a vevő mérete 26 × 86 × 86 mm
méretek nincs megadva
a kapubejárat mérete nincs megadva
értékesítési csomagolás 1 db, kis doboz
Termék értékelése

Termék értékelése (100%)
1 értékelés

  • 100%
    Nagy Imre
    Megrendelt 2023. okt. 11.
    Szép,tetszetős a a készülék csomagolása. A terméket jó kézbe venni prémium érzete van. A kidolgozása kiváló. Tetszik h van a vevő egységen egy külön ki-be kapcsoló gomb.A kezelőfelület egyszerű, jól átlátható. Nagy kijelző plusz pont. A betekintési szög kevésbé jó de nem zavaró. A nyomógomb érzete kicsit "kemény". Cserébe ritkán kell használni. :) Csak ajánlani tudom.
A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok
GYIK – gyakori kérdések

GYIK – gyakori kérdések

Igen, a párosítás elmentve marad, és újra létrejön, amikor a rendszer meghibásodik és újraindul.

Több termosztát is telepíthető. A vezérlő- és kapcsolóegységet minden termosztáthoz párosítani kell. Így minden párnak saját párosítási kódja lesz, és nem zavarják egymást.

A hőmérséklet-eltérés 0,2°C. Tehát 21°C-os hőmérséklet-beállítás esetén 20,8°C és 21,2°C között fogja tartani a hőmérsékletet. A kívánt szobahőmérséklet 0,5°C-os lépésekben állítható be.

0,2°C a legkisebb hőmérséklet-eltérés, amely a termosztátjainkon beállítható.
Példa egy 24°C-ra beállított hőmérsékletre - 23,8°C-on bekapcsol, és 24,2°C-on kikapcsol.

A hőmérséklet 23,8°C-on bekapcsol, és 24,2°C-on kikapcsol.
A P5614 egy kézi termosztát, amely nem rendelkezik programozási lehetőséggel. A hőmérséklet beállítása tárcsával történik. Balra fordításával csökken, jobbra fordításával nő.

A termosztát a felhasználó által beállítható hőmérséklettel rendelkezik.

Ez nem egy programozható termosztát, ahol beállíthatja, hogy egy adott órában kapcsoljon be, ezért nincs óra a kijelzőn. A hőmérsékletet egyszerűen a tárcsa elforgatásával lehet kiválasztani.

A kapcsolóegység mérete 87mm/87mm, a furatosztás 59mm.
A vevőkészüléket beltéri használatra tervezték. IP20.
A csomag tartalmaz egy vevőt és egy adót.

A P5611OT.2R szett egy olyan termosztát, ahol több vevőt (akár 6 darabot) is lehet vezérelni a vezérlőegységen keresztül. Az öntanuló funkciónak köszönhetően a termosztát képes saját párosítási kódot generálni, amelyet aztán minden egyes vevő tárol a memóriában.

A termosztát képes saját párosítási kódot generálni, amelyet aztán minden egyes vevő tárol a memóriában.

A P5611OT, P5601N, P5607, P5616OT, P5606OT modellekhez. A többiek fix hiszterézissel rendelkeznek.

Ez olyan programozható termosztátokkal lehetséges, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet többszöri változtatását. Minden napra kiválaszthatja a kívánt hőmérsékletet és az időpontot a termosztát modelljétől függően akár 6 hőmérsékletváltáshoz. Lehetőség van az üzemmódok (idő- és hőmérséklet-beállítások) beállítására napról napra, vagy hétfőtől péntekig tartó ütemezéssel és külön szombattól vasárnapig, vagy heti hétfőtől vasárnapig tartó ütemezéssel.

Az Opentherm funkciót támogató termosztátok kivételével minden termosztát esetében a kommunikáció egyirányú. A kommunikáció rádión keresztül történik (mind az OpenTherm, mind a WiFi hálózati protokollal), így a falazás csökkenti a teljes hatótávolságot.

A kazánok 95 %-a a következő feszültségmentes csatlakozást használja. Ha a kazán feszültségmentes kapcsolással rendelkezik, akkor a termosztátnak is rendelkeznie kell ezzel.

OpenTherm a kazánmodul és a termosztát közötti kétirányú kommunikáció egyik formája. A termosztát megkapja a szükséges információkat, amelyeket aztán feldolgoz és visszaad a kazánnak, amely a vízhőmérsékletet a leghatékonyabb szintre szabályozza. Az OpenTherm termosztáttól begyűjtött információknak köszönhetően modulálódik a kazán teljesítménye, amely a kívánt és mért értékeknek megfelelően folyamatosan növeli és csökkenti a teljesítményt. Ennek előnye, hogy a kazán teljesítményét nem csak a helyiséghőmérséklet, hanem a rendszer vízhőmérséklete és más változók is szabályozzák. Ezzel szemben a hagyományos ON/OFF termosztát a kazánt 100%-os vagy 0%-os teljesítményre kapcsolja. Az OpenTherm így növeli a fűtési rendszer hatékonyságát, csökkenti a költségeket (energiaszámlákat) és növeli a kazán élettartamát.

Az OpenTherm termosztát bármely OpenTherm kazánt képes szabályozni. Ha az Ön kazánja nem támogatja az OpenThermet, vagy nem kívánja használni, akkor a termosztátot ezen érintkezők nélkül is csatlakoztathatja, és a funkciója ugyanaz lesz, mint egy Opentherm nélküli termosztáté. Így az Opentherm kommunikációval rendelkező termosztátok Opentherm vezérlés nélkül is használhatók csak be/ki vezetékkel.

Igen, a kazánhoz csatlakozó küldőegységet is ki kell cserélni. Az eredeti és az új készülék egysége eltérő kommunikációs protokollal rendelkezik, vagy nincs párosítva.

Igen, az előre beállított komfort- és takarékos üzemmóddal rendelkező termosztátok a rögzített, nem módosítható programok mellett számos felhasználói üzemmód-beállítást is lehetővé tesznek. Az eljárást lásd az adott modellhez, például a P5611OT termosztáthoz tartozó használati utasításban.

A termosztátnak nincs szüksége külön védelemre. A kazánt kell védeni.

A kapilláris termosztátok 0 °C-ról tudnak kapcsolni. A többiek 5 °C-tól vagy 7 °C-tól fagyálló rendszerrel rendelkeznek, modelltől függően.

Ha több termosztátot használ, a régit például hőmérőként használja, az újat pedig a kazánra helyezi, ezek nem fognak kölcsönhatásba lépni egymással. Mind a párosítás, mind az eltérő kommunikációs protokollok miatt.

Egy ilyen típusú terméket sajnos nem tartunk a kínálatunkban.

Igen, emlékeznek. Automatikusan párosodnak 5 percen belül. A kínálatunkban szereplő összes termosztát áramszünet után magától párosítja magát, majd visszaállítja az áramellátást.

Az üzenet a következőket jelentheti:

a. A mért hőmérséklet a tartományon kívül van (0 °C és 40 °C között)
b. A hőmérséklet-érzékelő megsérült
Próbálja meg kicserélni az elemeket, csak 1,5 V-os alkáli elemeket. Ha ez nem kerül kijavításra, kérjük, reklamáljon.

A termosztátot a kazánról való leválasztása és újbóli csatlakoztatása segíthet. Ha ez a hiba gyakrabban jelentkezik, javasoljuk, hogy küldje el az árut garanciális diagnózisra. 

Ha a radiátornak van termosztátcsatlakozása, amelyből egy normál dugó vezet az aljzatba, akkor igen (a NO/COM csatlakozókra csatlakozik).

A vezetékes termosztátok mind hangot adnak ki, amikor bekapcsolnak. A vezeték nélküliek is, de a vevőegység általában a kazánnál van, távolabb a lakótértől, így a kattanás nem hallható a többi helyiségben.

A hatótávolság nyílt térben 60-100 m között van, a falazat mennyisége csökkenti a rádiójel hatótávolságát. Válassza ki a "Hatótávolság nyílt térben" paraméter szerint. A vezeték nélküli termosztát hatótávolsága nem növelhető.

A termosztátok egyike sem képes a fűtést és a vízhőmérséklet időzítését automatikusan a tarifa alapján kapcsolni. Valószínűleg használhatná az egyik programozható termosztátot, ahol a magas tarifa idején alacsonyabb hőmérsékletre állítaná a fűtést.

A legtöbb kazán esetében az ellenállási terhelés kritikus. Az ellenállásos terhelés olyan terhelés, ahol nincs fáziseltolódás az áram és a feszültség között, jellemzően ellenállásos hőkészülékek. Az induktív terhelés olyan terhelés, ahol az áram és a feszültség között fáziseltolódás van, ahol az áram elmarad a feszültségtől. Induktív terhelések például az elektromos motorok, transzformátorok stb. Minden termosztátnak vannak felsorolt maximális kapcsolható terhelési értékek (ellenállásos/induktív), ez attól függ, hogy a fogyasztó mit akar a termosztáttal kapcsolni, és a kapcsolandó berendezés értékeitől. Példa: ha egy kazánnak 7A ellenállású kapcsolása van, nem használhatok olyan termosztátot, amelynek maximális terhelése 6A.