Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból
Főoldal Termosztátok és érzékelők Termosztátok Programozható vezeték nélküli OpenTherm szobatermosztát P5611OT

Programozható vezeték nélküli OpenTherm szobatermosztát P5611OT

Cikkszám P5611OT
Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Raktáron
2024. ápr. 17. Nálad
26 991 Ft
10% kedvezmény
Írja be a kódot a kosárba: HOEMOS10
29 990 Ft

Javasolt termékek

12 141 Ft a kóddal: HOEMOS10
13 490
Ft
Raktáron
Leírás

Bővített leírás

Hasznos hővédő otthonában

Nyáron és télen is élvezze otthona stabil és ideális hőmérsékletét. Nincs többé hőmérséklet-ingadozás, hanem csak kellemes meleg, gondtalan. A vezeték nélküli szobatermosztát 6 előre beállított és 3 felhasználó által beállítható programmal figyeli az ideális hőmérsékletet, és éjjel-nappal vezérli a fűtési rendszert és a légkondicionálót. A 7 °C és 30 °C közötti hőmérséklet-beállítási tartomány biztosítja a kellemes hőmérsékletet nyáron és télen egyaránt. Előnye az egyszerű kezelhetőség és a világos, háttérvilágítással ellátott kijelző nagy számjegyekkel és az aktuális és a kívánt hőmérsékletre vonatkozó információkkal.

Fűtési és hűtési rendszerhez egyaránt szabályozható

A kézi vezeték nélküli termosztát fűtési rendszerhez és hűtőegységhez egyaránt csatlakoztatható. Télen a termosztát fenntartja az optimális hőmérsékletet, és nem okoz költséges túlmelegedést. A forró nyári napokon a termosztát gondoskodik a hűtésről kellemetlen hőmérsékleti sokkok nélkül. Élvezze a tökéletes kényelem érzését egész évben.

Hőmérsékletbeállítás 7 °C-tól 30 °C-ig

Nincs többé hőmérsékleti sokk, nincs többé rohangálás a kazánhoz és nincs többé költséges túlmelegedés - a termosztát tartja az ideális hőmérsékletet az Ön számára. Teremtsen kellemes hőmérsékletet a szobájában, hogy a legjobban érezze magát. Az optimális hőmérséklet beállításához egyszerűen válassza ki a 7 °C és 30 °C közötti hőmérsékletet a termosztáton, amely 0,2 °C-os lépésekben állítható. Ezután a kijelzőn láthatja, hogy a beállított hőmérséklet megfelel-e a tényleges szobahőmérsékletnek.

Tiszta kijelző háttérvilágítással

A kijelzőn lévő nagy számjegyeknek köszönhetően könnyen látható az aktuális és a beállított hőmérséklet, amit nem csak azok értékelnek, akiknek a látása már nem tökéletes. A kijelző kitűnik a tisztaságával és a jellegzetes háttérvilágításával. A háttérvilágítással ellátott kijelző megkönnyíti a termosztát kezelését sötétben vagy gyenge fényviszonyok között.

Nem szabványos hatótávolság akár 100 m

A kapcsoló- és vezérlőegység vezeték nélküli csatlakoztatása 100 m-es hatótávolságon belül lehetővé teszi a termosztát használatát nagyobb terekben - családi házakban, lakásokban és irodákban. A vezérlő és a kapcsolóegység közötti hatótávolság szabad térben legfeljebb 100 m. Beltéri területeken a hatótávolság csökkenhet, mivel a jelet falak vagy más akadályok akadályozzák.
A készülék rendelkezik egy úgynevezett "alacsony feszültségű" funkcióval. önmagától tanul funkció - a termosztát képes saját párosítási kódot generálni, amelyet a vevő ezután fogad és tárol a memóriájában. A szerelvény így akár 6 vevőre is bővíthető, ami alkalmas IR panelek vezérlésére.

.

Open Therm

A termosztátot olyan kazánhoz csatlakoztathatja, amely támogatja az OpenTherm kommunikációt. Előnye, hogy nem csak a helyiséghőmérséklet, hanem a rendszer vízhőmérséklete vagy más változók alapján is szabályozhatja a kazán teljesítményét. A kapcsolás OT és relé által is történik. A legtöbb termosztát vagy csak OT kimenettel, vagy relékimenettel rendelkezik. Az Emos P5611OT termosztát két kimenettel rendelkezik a kazánhoz való csatlakozáshoz.

A termosztát az OT szabályozással növeli a fűtési rendszer hatékonyságát, csökkenti a költségeket és egyszerűen telepíthető.

Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám P5611OT
Termékszám 2101309000
EAN 8592920098028
vezérlés típusa programozható elektronikus szobatermosztát
termosztát típusa vezeték nélküli, OpenTherm kommunikációval
vezérlésmód melegítő és hűtő rendszer
hőmérséklet beállítása 7 °C és 30 °C, 0,2 °C-onként
hőmérséklet szabályozás típusa kényelmi és gazdaságos hőmérséklet
állítható hőmérséklet szórás 0,1 °C, 0,2 °C, 0,5 °C, 1,0 °C
hőmérsékletmérés 0 °C és 40 °C, felbontás 0,2 °C
kapilláris érzékelő hossza nincs megadva
programok száma 6 + 3 felhasználó által állítható
ON/OFF funkció igen
háttérvilágítású kijelző igen
szín fehér
kapcsolás 230 V AC vagy feszültségmentes
hatótávolság szabad területen 100 m
fagyvédelem igen
a vevő tápellátása 230 V AC
szünidő üzemmód nem
Set-back funkció nem
további érzékelőkhöz csatlakoztatható nincs megadva
táplálás nincs megadva
a kapubejárat tápellátása nincs megadva
az adó tápellátása 2× 1,5 V AA (tartozék)
üzemi frekvencia 868 MHz
a csomagolás része nincs megadva
kapcsolt terhelés 16 A-es ellenállás, 5 A-es induktív
hőmérséklet kalibrálása igen
protokoll
az adó mérete 23 × 97 × 122 mm
a vevő mérete 37 × 115 × 91 mm
méretek nincs megadva
a kapubejárat mérete nincs megadva
értékesítési csomagolás 1 db, kis doboz
Termék értékelése

Termék értékelése

A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok
GYIK – gyakori kérdések

GYIK – gyakori kérdések

Technikailag megvalósítható, egy adóra fog reagálni.


Ez nem lehetséges.

A P5611OT.2R szett egy olyan termosztát, ahol több vevőt (akár 6 darabot) is lehet vezérelni a vezérlőegységen keresztül. Az öntanuló funkciónak köszönhetően a termosztát képes saját párosítási kódot generálni, amelyet aztán minden egyes vevő tárol a memóriában.

A termosztát képes saját párosítási kódot generálni, amelyet aztán minden egyes vevő tárol a memóriában.

A P5611OT, P5601N, P5607, P5616OT, P5606OT modellekhez. A többiek fix hiszterézissel rendelkeznek.

Ez olyan programozható termosztátokkal lehetséges, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet többszöri változtatását. Minden napra kiválaszthatja a kívánt hőmérsékletet és az időpontot a termosztát modelljétől függően akár 6 hőmérsékletváltáshoz. Lehetőség van az üzemmódok (idő- és hőmérséklet-beállítások) beállítására napról napra, vagy hétfőtől péntekig tartó ütemezéssel és külön szombattól vasárnapig, vagy heti hétfőtől vasárnapig tartó ütemezéssel.

Az Opentherm funkciót támogató termosztátok kivételével minden termosztát esetében a kommunikáció egyirányú. A kommunikáció rádión keresztül történik (mind az OpenTherm, mind a WiFi hálózati protokollal), így a falazás csökkenti a teljes hatótávolságot.

A kazánok 95 %-a a következő feszültségmentes csatlakozást használja. Ha a kazán feszültségmentes kapcsolással rendelkezik, akkor a termosztátnak is rendelkeznie kell ezzel.

OpenTherm a kazánmodul és a termosztát közötti kétirányú kommunikáció egyik formája. A termosztát megkapja a szükséges információkat, amelyeket aztán feldolgoz és visszaad a kazánnak, amely a vízhőmérsékletet a leghatékonyabb szintre szabályozza. Az OpenTherm termosztáttól begyűjtött információknak köszönhetően modulálódik a kazán teljesítménye, amely a kívánt és mért értékeknek megfelelően folyamatosan növeli és csökkenti a teljesítményt. Ennek előnye, hogy a kazán teljesítményét nem csak a helyiséghőmérséklet, hanem a rendszer vízhőmérséklete és más változók is szabályozzák. Ezzel szemben a hagyományos ON/OFF termosztát a kazánt 100%-os vagy 0%-os teljesítményre kapcsolja. Az OpenTherm így növeli a fűtési rendszer hatékonyságát, csökkenti a költségeket (energiaszámlákat) és növeli a kazán élettartamát.

Az OpenTherm termosztát bármely OpenTherm kazánt képes szabályozni. Ha az Ön kazánja nem támogatja az OpenThermet, vagy nem kívánja használni, akkor a termosztátot ezen érintkezők nélkül is csatlakoztathatja, és a funkciója ugyanaz lesz, mint egy Opentherm nélküli termosztáté. Így az Opentherm kommunikációval rendelkező termosztátok Opentherm vezérlés nélkül is használhatók csak be/ki vezetékkel.

Igen, a kazánhoz csatlakozó küldőegységet is ki kell cserélni. Az eredeti és az új készülék egysége eltérő kommunikációs protokollal rendelkezik, vagy nincs párosítva.

Igen, az előre beállított komfort- és takarékos üzemmóddal rendelkező termosztátok a rögzített, nem módosítható programok mellett számos felhasználói üzemmód-beállítást is lehetővé tesznek. Az eljárást lásd az adott modellhez, például a P5611OT termosztáthoz tartozó használati utasításban.

A termosztátnak nincs szüksége külön védelemre. A kazánt kell védeni.

A kapilláris termosztátok 0 °C-ról tudnak kapcsolni. A többiek 5 °C-tól vagy 7 °C-tól fagyálló rendszerrel rendelkeznek, modelltől függően.

Ha több termosztátot használ, a régit például hőmérőként használja, az újat pedig a kazánra helyezi, ezek nem fognak kölcsönhatásba lépni egymással. Mind a párosítás, mind az eltérő kommunikációs protokollok miatt.

Egy ilyen típusú terméket sajnos nem tartunk a kínálatunkban.

Igen, emlékeznek. Automatikusan párosodnak 5 percen belül. A kínálatunkban szereplő összes termosztát áramszünet után magától párosítja magát, majd visszaállítja az áramellátást.

Az üzenet a következőket jelentheti:

a. A mért hőmérséklet a tartományon kívül van (0 °C és 40 °C között)
b. A hőmérséklet-érzékelő megsérült
Próbálja meg kicserélni az elemeket, csak 1,5 V-os alkáli elemeket. Ha ez nem kerül kijavításra, kérjük, reklamáljon.

A termosztátot a kazánról való leválasztása és újbóli csatlakoztatása segíthet. Ha ez a hiba gyakrabban jelentkezik, javasoljuk, hogy küldje el az árut garanciális diagnózisra. 

Ha a radiátornak van termosztátcsatlakozása, amelyből egy normál dugó vezet az aljzatba, akkor igen (a NO/COM csatlakozókra csatlakozik).

A vezetékes termosztátok mind hangot adnak ki, amikor bekapcsolnak. A vezeték nélküliek is, de a vevőegység általában a kazánnál van, távolabb a lakótértől, így a kattanás nem hallható a többi helyiségben.

A hatótávolság nyílt térben 60-100 m között van, a falazat mennyisége csökkenti a rádiójel hatótávolságát. Válassza ki a "Hatótávolság nyílt térben" paraméter szerint. A vezeték nélküli termosztát hatótávolsága nem növelhető.

A termosztátok egyike sem képes a fűtést és a vízhőmérséklet időzítését automatikusan a tarifa alapján kapcsolni. Valószínűleg használhatná az egyik programozható termosztátot, ahol a magas tarifa idején alacsonyabb hőmérsékletre állítaná a fűtést.

A legtöbb kazán esetében az ellenállási terhelés kritikus. Az ellenállásos terhelés olyan terhelés, ahol nincs fáziseltolódás az áram és a feszültség között, jellemzően ellenállásos hőkészülékek. Az induktív terhelés olyan terhelés, ahol az áram és a feszültség között fáziseltolódás van, ahol az áram elmarad a feszültségtől. Induktív terhelések például az elektromos motorok, transzformátorok stb. Minden termosztátnak vannak felsorolt maximális kapcsolható terhelési értékek (ellenállásos/induktív), ez attól függ, hogy a fogyasztó mit akar a termosztáttal kapcsolni, és a kapcsolandó berendezés értékeitől. Példa: ha egy kazánnak 7A ellenállású kapcsolása van, nem használhatok olyan termosztátot, amelynek maximális terhelése 6A.