H-P.: 8.00-16.30

Kedves Látogatónk! Tájékoztatjuk, hogy webáruházunk még nem üzemel, weboldalunk csak informatív jellegű!
Jelenleg csak viszonteladó kereskedőket szolgálunk ki. Termékeinket megtalálja kereskedelmi partnereinknél, kérjük tájékozódjon az interneten. Köszönjük érdeklődését!

Főoldal Üzleti együttműködésre lépett a CERN és az EMOS
Üzleti együttműködésre lépett a CERN és az EMOS

Üzleti együttműködésre lépett a CERN és az EMOS

2020. jún. 23.

Az EMOS spol. s r.o. vállalat az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, ismertebb nevén CERN beszállítójává lépett elő a koaxiális kábelek terén. A svájci székhelyű európai részecskefizikai laboratórium a világon a legnagyobb részecskefizikai kutatóközpont, amely első osztályú technológiával felszerelten működik. A CERN célja az európai országok együttműködésének előmozdítása a tisztán tudományos kutatás terén. A laboratórium az anyag összetételét vizsgálja, de a jövő technológiáinak fejlesztésében is alapvető szerepet játszik. A CERN legfőbb küldetése a világunk legapróbb építőköveinek felfedezését célzó kutatás és az azokra érvényes törvényszerűségek felismerése. A kutatói által használt legismertebb módszer a részecskék ütköztetésével való kísérletezés egy úgynevezett ciklotron berendezésben.

Kísérleteik másik csoportját alkotja a BABY-mind projekt: egy spektrométer a müonok (nem stabil elemi részecskék) viselkedését vizsgálja. A laboratóriumban használt minden berendezés precíz kivitelezésével szemben támasztott magas követelmények miatt a beszállított alkatrészek minőségére, beleértve a koaxiális kábeleket is, rendkívül szigorú elvárások vonatkoznak. Az EMOS kábelek összetett kiválasztási folyamaton mentek keresztül, ahol számos tesztnek vetették alá azokat. Az értékelés első-sorban a réz tisztaságára, a gyártás minőségére és a kábelek teljes szükséges spektrumban mutatott viselkedésére koncentrált. Ezek az eredmények lehetővé tették az EMOS számára, hogy a kutatás beszállítójává váljon, és egyúttal ígéretes jövőbeli együttműködés lehetőségét is megnyitották.

Az oldal sütiket használ. Amennyiben az oldalon marad, Ön elfogadja ezeket. Több