EMOS Meteorológiai állomás E8835

Cikkszám E8835
Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Nincs raktáron
12 990 Ft
Örömmel adok tanácsot

Javasolt termékek

2 390
Ft
Raktáron
Leírás

Termék leírás

A meteorológiai állomásnak köszönhetően mindig pontosan tudni fogja, milyen időjárásra készüljön. Nincs többé kellemetlen meglepetés!

Bővített leírás

Vezeték nélküli időjárás-állomás EMOS E8835

Az időjárás aktuális állapotának és jövőbeli alakulásának rendszeres nyomon követése egyértelműen érdemes. Így sokkal könnyebb eldönteni, hogy mit vegyünk fel, hogy most öntözzük-e meg a kertet, vagy várjunk még egy kicsit, és hogy mit csináljunk a szabadidőnkben. Egyesek még mindig a fájó térdükre hagyatkoznak e tekintetben (amikor a fájdalom állítólag a közelgő eső jele), de okosabb megoldás, ha az otthoni időjárás-állomás EMOS látja el ezt a feladatot. A jól áttekinthető kijelzőn pontos idő, dátum, aktuális hőmérséklet és páratartalom (beltérben), légnyomás, időjárás-előrejelzés a következő 12-24 órára, napfelkelte és napnyugta ideje és még sok más adatot is láthat. Ha az éjjeliszekrényre teszi, értékelni fogja az ébresztőóra ismétlődő ébresztési funkcióval.

Egy nagyszerű elemző jó memóriával

Az idő és a dátum pontosságára mindig számíthat. Ez a digitális időjárás-állomás önkorrekciót végez a DCF rádiójel alapján. Ezért még a nyári időszámításról a télire (és fordítva) való átálláskor vagy szökőévben is nyugodt maradhat, és nem alszik el a munka közben. Ami az időjárást illeti, megtudhatja a mindig aktuális beltéri és kültéri hőmérsékletet és páratartalmat. Mindkét változó esetében az E8835 rendszeresen rögzíti a mért maximumokat és minimumokat, amit különösen a rekordok kedvelői értékelnek. Ezenkívül barométerrel is fel van szerelve, amely a légköri nyomást méri. Az időjárás-állomás ezután grafikonon jeleníti meg az elmúlt 12 óra alakulását.

Bepillantást enged a jövőbe

Az Ön gyermekeinek és unokáinak különösen tetszeni fog a középen felül látható változó égbolt képe. De ne tévesszen meg senkit. A kijelzőn megjelenő 7 ikon egyike nem az aktuális időjárási körülményeket mutatja, hanem megjósolja a következő 12-24 óra időjárását 15-20 km-es körzetben.

Mit jelent a "smiley face"?

A kijelző jobb felső sarkában lévő arc ikon ("smiley face") is segíthet lerövidíteni a nyitott szekrény előtt való határozatlan járkálást. Ez az úgynevezett hőmérsékleti minősítést jelzi, amelyet a hőmérséklet és a páratartalom összehasonlításával határoznak meg. Ez azért van így, mert a páratartalom nagyban befolyásolja, hogy magasabb hőmérsékleten hogyan érezzük magunkat. Ha magas a hőmérséklet, a víz lassabban párolog el a testünkből, így a test nem hűl le annyira. Ezért van az, hogy mikor a páratartalom meghaladja a 60%-ot 20°C feletti hőmérsékleten, az időjárás-állomás egy szomorú mosolygós arccal figyelmeztet, jelezve, hogy ezúttal inkább egy szellős ruhához kellene nyúlnia, mint egy bőrszoknyához.

Még 3 érzékelőhöz csatlakoztatható

Ez a cseh időjárás-állomás egy csomagban E08835 kültéri érzékelővel E08835 érkezik, amely még 60 m távolságig képes kommunikálni vele. A kapcsolat vezeték nélküli, így nincsenek vezetékek az ablakpárkány előtt vagy mögött. Az érzékelő vízálló, de nem bírja a tartós esőt. Ezért javasoljuk, hogy valahol egy előtető alatt helyezze el, lehetőleg a ház északi oldalán. Ha azonban az abszolút tökéletességre vágyik, vásárolhat még kettőt, és akár 3 érzékelőt is csatlakoztathat az időjárás-állomásához. Az egyes kijelzőkön lévő leolvasásokat kézzel is átkapcsolhatja, vagy beállíthatja automatikus forgásukat.

Az állványon vagy a falon

Az E8835 hátulján egy praktikus felhajtható állványt talál, amely lehetővé teszi, hogy olyan pozícióba állítsa, amely a legjobban mutat az ablakpárkányon, az éjjeliszekrényen, a polcon vagy a nappali falán. De ugyanilyen jól mutat a falra szerelve is, ahol csak 2 kis csavar fogja a helyén tartani.

Mikrotűs elemekkel

Ez esetben a vezeték nélküli kommunikációt mikrotűs elemek teszik lehetővé - 3× AAA az időjárás-állomásba és 2× AAA az érzékelőbe kerül. Annak érdekében, hogy minél tovább működjenek, az LCD-kijelző nincs állandó háttérvilágítással ellátva. A SNOOZE/LIGHT gomb megnyomásával 5 másodpercre aktiválja a készüléket, ami elegendő a legfontosabb adatok leolvasásához. Mindig 1,5 V-os eldobható (alkáli) elemeket helyezzen be az időjárás-állomásba és az érzékelőbe. Az újratölthető elemek feszültsége nem elegendő (csak 1,2 V) mindkét eszköz megfelelő működéséhez.

Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám E8835
Termékszám 2606161000
EAN 8592920080726
AC (hálózati) adapter nem
lehetséges kiegészítő érzékelő használata 3
az érzékelő hatótávolsága akár 60 m
barométer igen
képernyőméret 128 × 80 mm
kivetítés nem
falra függesztés lehetősége igen
vezetékes szonda az érzékelőhöz nem
külső hőmérséklet -20 °C és +60 °C, felbontás 0,1 °C
külső páratartalom nem
időjárás-előrejelzés igen
órák DCF (rádióvezérelt óra)
min. és max. hőmérséklet igen
folyamatos háttérvilágítás nem
holdfázisok igen
dátum igen
nyomás tendencia igen
hőmérő típusa vezeték nélküli
az állomás tápellátása 3× 1,5 V AAA (nem tartozék)
naptár igen
belső hőmérséklet 0 °C és +50 °C, felbontás 0,1 °C
hőmérséklet tendencia igen
LED háttérvilágítás igen
tengerszint feletti magasság beállítása nem
színes kijelző (black mask) háttérvilágítású nem
12/24 időformátum igen
az érzékelő tápellátása 2× 1,5 V AAA (nem tartozék)
ébresztőóra igen, 2×
belső páratartalom 20 % és 95 % RH, felbontás 1 %
hőmérséklet figyelmeztetés nem
időzónák igen
termék meteorológiai állomás
elektronikus felületi háttérvilágítás nem
szundi igen
opció a hőmérséklet mértékegység beállítására: °C/°F °C/°F
jelátviteli frekvencia 433 MHz
a főegység méretei 22 × 157 × 123 mm
érzékelő méretei 30 × 50 × 97 mm
értékesítési csomagolás 1 db, kis doboz
Termék értékelés

Termék értékelés

A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető fájlok

Letölthető fájlok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok
FAQ

FAQ – gyakori kérdések

Valószínűleg rosszul állította be az időeltolódást. A Cseh Köztársaságban a nyári időszámítás szerint 00.
Nyomja meg többször a +/12/24 gombot.
A paraméterek helyesen vannak megadva. Nem bírja a kültéri páratartalmat.