EMOS DVB-T2 vevő EM190-L HD

Cikkszám J6015
Ingyenes szállítás értékhatára 25 000 Ft
bármely szállítási mód esetén
Raktáron
2022. dec. 9. Nálad
12 490 Ft
Leírás

Bővített leírás

Kicsi, de nagy tudású DVB-T és DVB-T2 vevőkészülék

Az EM190-L set top box nagyon kicsi, ezért ideális megoldás kórházakba, szállodákba, panziókba, idősek otthonába, ahol több ezer LED-TV található DVB-T2 támogatás nélkül, ezért egy szokványos set top box hozzáadása egy újabb távirányítóval újabb problémát jelentene nemcsak az idősebb felhasználók, hanem a szerelők számára is, akiknek állandóan vissza kellene járniuk a hibabejelentések miatt, akárhányszor valaki rossz bemenetet választ ki a tévén. Azok is értékelni fogják, akik egyetlen távirányítót kívánnak használni.

 

Infra érzékelő a távirányítóhoz tartozékként

Kis méretének köszönhetően az EMOS EM190-L set top box nagyon egyszerűen felszerelhető a TV hátlapjára, így elkerülhető egy újabb berendezés látványa. Annyit kell csupán tenni, hogy csatlakoztatjuk (az 1 méteres vezetékkel) a külső infra érzékelőt, beprogramozzuk az univerzális távirányítót az eredeti távirányítóról, és a menüben kikapcsoljuk az előlapot, hogy ne zavarjon a tévé mögött. A továbbiakban már csak egyetlen távirányítót fogunk használni, és fel sem fog tűnni, hogy csatlakoztatva van egy set top box is. Természetesen a vevő is tartalmaz beépített infravörös érzékelőt, és ha a vevőt klasszikusan a TV alá telepítjük, akkor nem szükséges külső infra érzékelőt csatlakoztatni.

 

Könnyű telepítés

Az EMOS EM190-L gond nélkül csatlakoztatható bármilyen televízióhoz, antennához és más készülékhez számos hátoldali bemenete és kimenete révén. A bekötés után könnyen beüzemelhetjük, amihez segítséget nyújt az intuitív menü, a telepítési segéd és az automatikus programkeresés.

 

USB-s lejátszás és a felvétel

A modell előlapján található csatlakozón USB memóriát vagy külső merevlemezt csatlakoztathatunk. Így bármikor megtekinthetjük kedvenc filmünket vagy sorozatunkat – nagy képernyőn, reklámok nélkül. Az USB-s memóriára felvehetünk tévéfilmeket, miközben egy másik csatornát élőben nézhetünk (egy multiplex keretein belül). A felvételt saját magunk is elindíthatjuk és leállíthatjuk, vagy akár az „időzítő” funkciót is használhatjuk. Segítségével a felvétel automatikusan ki- és bekapcsol, akár rendszeres időkönönként is.

 

A csomag tartalmazza az okos távirányítót

A mellékelt nagy hatótávolságú távirányítóval szinte korlátlan lehetőségek nyílnak előttünk.
A távirányító 4 programozható, tanítható tv-vezérlő gombbal rendelkezik: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Miután ezeket egyszerűen beprogramoztuk a TV eredeti távirányítójáról, az univerzális távirányítóval közvetlenül vezérelhetjük az alapvető funkciókat. A TV eredeti távirányítóját eltehetjük, és egyetlen távirányítóval vezérelhetjük a set top box-ot és a TV-t. A betanított kódok az elemek eltávolítása után is megmaradnak a memóriában.
Rendelkezésre áll egy egyszerűsített távirányító is, nagy gombokkal, amely nem tartalmaz MENÜ gombot. Ez a távirányító akkor ajánlott, ha nem kívánatos a set top box beállításaiba való beavatkozás, és mindazon felhasználóknak, akik a nagy gombokat és a könnyű kezelhetőséget értékelik.

 

Multimédia center

Nemcsak hétköznapi set top box, hanem csúcsminőségű multimédia központ is, amely több ezer órányi szórakozást kínál. Számos tévécsatornán kívül sok rádióállomást is beállíthatunk, és lejátszhatunk filmeket és zenéket USB-meghajtóról, vagy élvezetes fotóbemutatókat, zenei aláfestéssel.

 

Örömöt okoz minden lelkiismeretes szülőnek

Örömöt okoz minden lelkiismeretes szülőnek A beállított csatornák közül könnyen törölhetünk, vagy a felnőtt tartalmú csatornákat jelszóval is levédhetjük. Így szabályozhatjuk, mit nézhetnek gyermekeink a tévében. Ha szeretnénk ellenőrizni a képernyő előtt töltött időt, használhatjuk a szülői zár funkciót. Így könnyedén jelszóval védhetjük az egész set top box-ot.

 

Set top box tanúsítvánnyal

Csak a „DVB-T2-re hitelesített” digitális TV-vevőkkel lehetünk biztosak abban, hogy ezt a sugárzási típust valóban képes dekódolni. A České Radiokommunikace a.s. csak azoknak a set top boxoknak adja meg a minősítést, amelyek megfeleltek a független teszteken. Az EMOS EM190-L H265 is ezek közé tartozik.

 

Válaszok a gyakran feltett kérdésekre

Hogyan kell beprogramozni az univerzális távirányítót?

Az EM190/EM190S távirányítója 4 programozható tv-vezérlő gombbal rendelkezik: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Miután ezeket beprogramoztuk a TV eredeti távirányítójáról, az EM190 távirányítójával közvetlenül vezérelhetjük az alapvető funkciókat.

A gombok programozása

 1. A SET gomb 5 másodpercig tartó lenyomásával a távirányító tanulási üzemmódba kapcsol (a LED fényesebben világít).
 2. Miközben a LED folyamatosan világít, helyezzük az eredeti távirányítót és az EM190 távirányítóját egymással szemben 0–5 cm távolságra. (A legjobb, ha a programozás során változtatunk a távolságon. Egyes távirányítók azt igénylik, hogy az adó- és a fogadó infra-diódák szinte rés nélkül, közvetlenül egymás mellett legyenek, valamelyiknek nagyobb távolságra van szüksége).
 3. Az EM190 távirányítóján nyomjuk meg röviden majd engedjük el a programozni kívánt gombot, mire a LED villogni kezd (a távirányító 15 másodpercen át készen fog állni a kód fogadására – ha ez idő alatt a kód átvitele sikertelen, ismételjük meg az eljárást).
 4. Nyomjuk meg többször az eredeti távirányító gombját különböző időtartamokon keresztül, amíg az EM190 távirányító LED-je kétszer fel nem villan és nem világít folyamatosan.
 5. Nyomjuk meg a következő programozni kívánt gombot és amikor a LED ismét villogni kezd, ismételjük meg a tanulási eljárást.
 6. Ha befejeztük a tanítást, nyomjuk meg a Set gombot, mire a LED kialszik.
 7. Ellenőrizzük a beprogramozott gombok működését – ha valamelyik nem megfelelően vette a kódot, ismételjük meg a programozását.

Megj.
A betanított kódok az elemek eltávolítása után is megmaradnak a memóriában.
A gombok külön is programozhatók, nem kell mindig minden gombot programozni.
A gombok felprogramozása után, miután megnyomtuk a gombot, a LED-nek minden gombnál azonos (nagyon rövid) ideig fel kell villannia. Ha a LED valamelyik gomb megnyomása után hosszabb időre villan fel, akkor ennek a gombnak a programozását meg kell ismételni.
Különböző típusú távirányítók esetében eltérő ideig kell lenyomva tartani a gombot, valamint a távirányítókat eltérő távolságokra kell egymástól helyezni a programozáshoz. Egyes távirányítók csak egyetlen rövid gombnyomást igényelnek a sikeres átvitelhez, mások több ismételt rövid, vagy egy hosszú gombnyomást igényelnek.
Ha problémák adódnak a gombok felprogramozásával, cseréljünk elemet a tv távirányítójában, és programozás közben módosítsunk a távirányítók közötti távolságon.
Néhány régebbi LG tévékészülékek távirányítója speciális infravörös jeladót használ, amelytől a vezérlőkód nem vehető át. Ha a távirányítót nem tudjuk megtanítani az LG TV vezérlésére, próbáljunk ki egy másik LG TV-hez való távirányítót. Minden alapvető gomb (TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV) az LG bármelyik típusú távirányítóján egyformán működik.
A nagyobb tévégyártók egyes távirányítói kölcsönösen felcserélhetőek. Ez azt jelenti, hogy a távirányítók alapvető funkciói ugyanazon gyártó összes tévéjén működni fognak. Tehát ha nem tudjuk átvenni a vezérlőkódot az eredeti távirányítóból, próbáljuk meg felhasználni egy azonos típusú, de másik tévékészülék távirányítóját a kód átmásolásához.

 

▼ Milyen típusú HDMI kábelt kell használni – 1.3, 1.4, 2.0...?

Bármilyen HMDI kábel megfelel ennek a set top box-nak a csatlakoztatására.

 

▼ Milyen hosszú a külső érzékelő vezetéke?

A külső infra érzékelő vezetéke 1 méter hosszú.

 

▼ Mi van a csomagban?

 • EM190L
 • Univerzális távirányító
 • Használati útmutató
 • 2× AAA elem
 • Külső infra érzékelő
 • Külső tápegység
 

 

▼ Van lehetőség a set top box elülső LCD-panelének a kikapcsolására?

Igen, van. Ez a funkció a vevő használatától függően be- vagy kikapcsolható. Az elülső kijelző a menüben teljesen kikapcsolható.

Az óra kikapcsolása standby üzemmódban
Menü – Eszközök – Automatikus kikapcsolás – Óra

Csatorna számának kijelzése az LCD-n
Menü – Rendszerbeállítások – TV rendszer – Elülső panel

 

▼ Az EM190S/EM190L vevőkészülékek szoftverfrissítése

Új szoftververzió érhető el az EM190S/EM190L vevőkészülékekhez, 20200305 néven.

Itt a hivatkozás.

A szoftver frissítésére vonatkozó utasítások innen tölthetők le.

A verzió újdonságai és javításai:

 • 1080i-re javított vészhelyzeti képfelbontás, amikor a vevőkészülék csatlakoztatott TV nélkül van bekapcsolva
 • Feliratok javított megjelenítése MUX 23-ban
 • Módosított elnevezés az OSD menüben Panel beállítások -> Elülső panel
 • Módosított elnevezés az OSD menüben Automatikus kikapcsolás/Automatikus kikapcsolás és óra
 • Módosított viselkedés rádióra történő átkapcsoláskor. A tájékoztató ablak csatornaváltást követően csak akkor a menüben beállított időtartamra jelenik meg. Ezután a képernyő kikapcsol. A rádióállomások között alapesetben a CH +/- gombokkal lehet váltani.
 • Módosult a vevő viselkedése az időzítő lejárata után. Most, amikor az időzítő lejár, a vevő visszatér az időzítő elindítása előtti állapotába. Ha a vevőkészülék be volt kapcsolva, akkor bekapcsolva is marad. Ha a vevőkészülék készenléti állapotban volt, akkor készenléti üzemmódba kapcsol.

▼ Hogyan lehet a számítógépen egyesíteni és szerkeszteni egy felvételt?

Az EM190S/EM190L vevőkészülékkel készített felvételek egyesítésére és szerkesztésére vonatkozó utasítások a Letöltés részben vagy itt találhatók.

 

▼ Mit tehetünk az EM190S/EM190L set top box-on eltárolt tv-csatornákkal?

Az EM190S/EM190L set top box-on eltárolt tv-csatornákkal kapcsolatos részletes utasítások a Letöltés részben vagy itt találhatók.

Útmutató az EM-190/EM190S vevőegységgel készített felvételek egyes részeinek összefűzéséhez

A felvételek összefűzéséhez és az esetleges reklámok kivágásához az ingyenesen használható Avidemux programot ajánljuk.

Az Avidemux program innen tölthető le: http://fixounet.free.fr/avidemux/download.html

Csatlakoztassuk a HDD-t a felvett műsorokkal a számítógéphez. Az EM190 vevőegység a műsorokat az ALIDVRS2 mappába menti. Minden felvétel külön almappába kerül lementésre, pl. [TS]2020-01-16.10.29.49-CT 2 HD T2-97.
Az Avidemux telepítése után futtassuk a programot.
Kattintsunk a Megnyitás parancsikonra, és válasszuk ki a felvételt tartalmazó első fájlt (ez mindig a 000.TS nevű fájl). A program automatikusan beolvassa az összes részt. Ha nem szeretnénk tovább szerkeszteni az összefűzött felvételt, állítsuk be a kimeneti formátumot (mkv, avi, TS, PS stb.), és kattintsunk a mentés parancsikonra.

Válasszuk ki a helyet, és a program elmenti az összefűzött fájlt. Ha szeretnénk kivágni a felvétel elejét, a reklámszüneteket, vagy a végét stb., lépjünk a vágási pozícióra, és nyomjuk meg az A/B jelű parancsikont.

Miután a kívánt területet megjelöltük, használhatjuk a Szerkesztés/Törlés, Kivágás funkciót.

A szerkesztett fájlt a fentiekben leírt módon menthetjük.

 

▼ Milyen illesztőprogramokat használhatok?

J50988

Teljes értékű póttávirányító az EM190, EM190S és EM190L set top box-okhoz.
A távirányító 4 programozható, tanítható tv-vezérlő gombbal rendelkezik: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Miután ezeket egyszerűen beprogramoztuk a TV eredeti távirányítójáról, az univerzális távirányítóval közvetlenül vezérelhetjük az alapvető funkciókat. A TV eredeti távirányítóját eltehetjük, és egyetlen távirányítóval vezérelhetjük a set top box-ot és a TV-t. A betanított kódok az elemek eltávolítása után is megmaradnak a memóriában.

J50989

Egyszerűsített póttávirányító az EM190, EM190S és EM190L set top box-okhoz.
Egyszerűsített távirányító nagy gombokkal, amely nem tartalmaz MENÜ gombot. Ez a távirányító akkor ajánlott, ha nem kívánatos a set top box beállításaiba való beavatkozás, és mindazon felhasználóknak, akik a nagy gombokat és a könnyű kezelhetőséget értékelik. Ezért ez a távirányító nagyon ajánlható panziókba, szállodákba, kórházakba és mindenhova, ahol a cél, hogy a felhasználó csak korlátozottan férjen hozzá a vevőegység alapvető funkcióihoz.

A távirányító 4 programozható, tanítható tv-vezérlő gombbal rendelkezik: TV Power, Vol+, Vol-, TV/AV. Miután ezeket egyszerűen beprogramoztuk a TV eredeti távirányítójáról, az univerzális távirányítóval közvetlenül vezérelhetjük az alapvető funkciókat. A TV eredeti távirányítóját eltehetjük, és egyetlen távirányítóval vezérelhetjük a set top box-ot és a TV-t. A betanított kódok az elemek eltávolítása után is megmaradnak a memóriában.

 

Paraméterek

Paraméterek

Márka EMOS
Cikkszám J6015
Termékszám 2520236500
EAN 8592920105184
csatlakozók 1× USB 2.0, 1× HDMI 1.4, 1× miniUSB, 1× IEC, 1× SCART
formátum mpeg 2, mpeg 4, h.264, h.265, HEVC
finomhangolás automatikus és manuális
a csatornák tartalék tárolása az USB-n igen
tartozék távvezérlő igen
hangolási módszer (automatikus/manuális) igen/igen
felvétel lehetősége (PVR) igen, USB-n keresztül
adásvétel (SD / HD) SD, HD
finomhangolók száma
az OSD menü nyelve CZ, PL, SK, HU, EN, SI, GER, HR, RU, TU, SRB, LT, LV, SE, FI, BG, NL, FR, NO, IT, ES, PT
az egyidejű felvételek max. száma 1
timeshift (időeltolás) igen
teletext igen
a csatornalista szerkesztési lehetősége igen
rádióvétel lehetősége igen, DVB-T, DVB-T2-n keresztül
frissítés USB-n keresztül igen
felbontás 4:3PS/4:3LB/16:9
feliratok OSD, srt
finomhangoló frekvenciatartomány 174–230MHz, 474–860 MHz
fájlformátum a merevlemezen FAT32, NTFS
EPG program. útmutató 7 nap
antenna tápellátása 5 V/100 mA
videó formátumok .avi, .mpg, .dat, .vob, .div, .mov, .mkv, .mjpeg, .ts, .trp, mpeg2, mpeg4, mpeg1, h264, h265
táplálás 100 V/240 V AC 50–60 Hz
videófelbontás 1080p/1080i/720p/480p/576p/480i/576i
rögzítési formátum TS szabadon lejátszható
fénykép formátumok jpeg, bmp, png, gif, tiff
audió formátumok mp3, aac, m4a, mpa, wav, wma
játékok nem
integrált CI interfész nem
gyerekzár igen
fogyasztás (bekapcsolásnál/készenlétben) 5 W/<1 W
DVB-T/DVB-T2 DVB-T2
jel bemeneti szint -75,2 és -23,9 dBm
méretek 120 × 75 × 25 mm
értékesítési csomagolás 1 db, doboz
Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek (11)

EMOS TÁVIRÁNYÍTÓ set-top box EM190/EM190S/EM190L
2 690 Ft
Raktáron
EMOS HDMI kábel 1.5m eco
1 890 Ft
Raktáron
EMOS Scart kábel 1m high speed
769 Ft
Raktáron
EMOS Koax kábel CB113UV 100m
42 900 Ft
Raktáron
EMOS F csatlakozó CB113 10db/bliszter
1 790 Ft
Raktáron
GP Super Alkáli elem AAA 10db/fólia
2 190 Ft
Raktáron
Kültéri antenna EM-9086, 0–100 km, DVB-T2, DAB, FM, LTE/4G szűrő
17 990 Ft
Raktáron
Univerzális antenna EM-DIO2, 0–80 km, DVB-T2, LTE/4G szűrő
10 490 Ft
Raktáron
Kültéri antenna EM-27LTE, PROFI, 0–200 km, DVB-T2, LTE/4G szűrő
9 590 Ft
Raktáron
EMOS Senior TV távirányító EM190/EM190S/EM190L
2 690 Ft
Raktáron
Termék értékelés

Termék értékelés

A vélemények kizárólag ügyfeleink független véleménye, akik ezt a terméket igazoltan megvásárolták. További részletek itt.
Letölthető fájlok

Letölthető fájlok

Elérhető letölthető dokumentumok és fájlok